George Simion devine din nou dezirabil în Moldova

Liderul Platformei Acţiunea 2012, George Simion nu mai este considerată persoană indezirabilă în Basarabia, astfel că începând de azi va putea trece graniţa dintre cele două maluri fără frica pe care o avea înainte.
George Simion.
George Simion. (Acţiunea 2012)

„Am câştigat”, au fost primele cuvinte ale preşedintelui Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, după terminarea şedinţei de judecată prin care se stabilea dacă unionistul este sau nu indezirabil în Moldova.

Potrivit apărătorului lui Simion, Dumitru Sliusarenco, hotărârea judecătorească din 10 februarie, anulează decizia Biroului de Migraţie şi Azil (BMA) potrivit căreia George era declarat persoană indezirabilă.

„Această decizie de judecată anulează decizia BMA potrivit căreia George era declarat persoană indezirabilă. Deci George Simion nu mai este persoană indezirabilă, poate veni liber pe teritoriul Republicii Moldova fără niciun fel de impedimente”, a declarat avocatul Dumitru Sliusarenco.

Conform unei declaraţii a lui Simion cei de la „BMA şi SIS afirmă că eu, dacă n-am cetăţenia RM, nu pot să mă exprim liber pentru unire. Dar nu sunt doar eu, sunt sute, mii, zeci de mii de tineri care au acelaşi ideal ca mine şi dacă mă expulzează pe mine, practic vor da un exemplu”.

La scurt timp, judecătorul Tizu Svetlana a anunţat că cerinţele lui George Simion au fost admise integral, repunând astfel în termen cererea de chemare în judecată a reclamantului împotriva BMA şi SIS şi anulând decizia din 13 mai 2015 cu privire la declararea lui George Simion ca indezirabil, iar „hotărârea poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 de zile”.

George Simion, mulţumit de rezultatul şedinţei de judecată, a declarat: „Am încredere că de astăzi nici o acţiune unionistă nu va mai fi persecutată şi nu va mai suferi nicio consecinţă. De acum este liber ca toată lumea să se declare unionistă şi să ceară unirea. Cum am zis, nu a fost un proces al meu, a fost un proces al unirii, iar de astăzi este liber să fii unionist şi este liber ca Moldova să-şi facă un viitor alături de România”, a adăugat Simion.

Mai mulţi reprezentanţi ai mişcării civice Tinerii Moldovei l-au susţinut pe cetăţeanul român, George Simion, bucurându-se la finalul şedinţei de judecată şi menţionând că la evenimentul din 27 martie îi vor trimite liderului unionist o invitaţie.

Precizăm că preşedintele Platformei Acţiunea 2012 a fost ţinta unui atac din partea SIStemului din Basarabia, orice trecere a frontierei cu Moldova devenind incertă. Potrivit apărătorului lui Simion, prin emiterea deciziei de a i se interzice accesul în Basarabia „i-au fost în esenţă încălcate dreptul la libertatea de circulaţie, dreptul la libertatea de exprimare şi dreptul la viaţă privată, pentru că George avea aici mai multe acţiuni importante”.