Tinerii Moldovei: La 27 martie să sărbătorim unirea la Chişinău

Blocul Unităţii Naţionale, din care fac parte 22 de organizaţii non-guvernamentale, vor convoca la 27 martie, la Chişinău, Sfatul Ţării-2, în baza celui din 1918, cu delegaţi din fiecare localitate, după care vor organiza şi un Marş.
Marş unionist la Chişinău
Marş unionist la Chişinău (Epoch Times România)

Unica soluţie de ieşire din situaţia de criză în care se află permanent R.Moldova de la independenţă încoace, este înlăturarea consecinţelor pactului Ribentrop-Molotov şi reunirea cu România, este opinia a 71 de personalităţi din Republica Moldova, care în octombrie anul trecut au semnat un apel în acest sens.

„La ora actuală RM este un stat falit. El nu mai poate fi resuscitat. Oricât de mult s-ar strădui Filip sau Candu să se prefacă că acest stat mai respira şi aşteaptă oxigen de la Banca Mondială sau din România, acest stat şi-a ratat promisiunea”, a menţionat scriitorul Nicolae Dabija, conform Privesc.eu.

Potrivit istoricului, Moldova a fost ruptă de la Patria mamă „în urma unui pact criminal, pactul Ribentrop-Molotov care a fost condamnat de toate ţările lumii. Între noi cei de dincoace de Prut şi noi cei de dincolo de Prut stă râul Prut, care curge, de fapt, în interior. De aceea de noi depinde cât vom suporta graniţa dintre noi şi noi”.

Nicolae Dabija a ţinut să puncteze că cei ce vor unirea nu trebuie să se mai bazeze pe politicieni, căci ei au cu totul alte scopuri. „Cei din România vorbesc despre unire doar în electorală, iar cei din Moldova mereu se întreabă ce vor spune ruşii, americanii, europenii... Eu am mai spus-o, este foarte important să scoatem sârma ghimpată, nu atât de pe Prut cât din mintea basarabeanului nostru şi atunci cea de pe Prut va cădea de la sine”, a declarat Dabija, adăugând că părerea Rusiei chiar nu trebuie să conteze pentru noi.

„Din 1991 până astăzi, România a acordat diferite ajutoare financiare RM, de peste 1 mlrd euro, Rusia – 0 copeici. Toate ajutoarele venite din Federaţia Rusă au înarmat Transnistria şi au subvenţionat partide pro-moscovite, anti-naţionale, Dodon-Usatîi. În rest FR a lucrat contra independenţei noastre”, a subliniat Dabija.

Astfel, preşedintele Mişcării Civice Tinerii Moldovei, Anatol Ursu, a anunţat că „Tinerii Moldovei vor porni la 27 martie, începând cu ora 13:00 din Scuarul Teatrului de Operă şi Balet într-un marş prin care vom da start unirii. Evenimentul cu genericul „Dăm startul” va demara la propriu unirea. Prin demararea unirii înţelegem că dăm startul unei vieţi mai bune pentru cetăţenii RM, unei stabilităţi care va fi instaurată în RM, unei prosperări economice şi reîntregirii familiilor”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe