Traian Băsescu: În trei ani, Ponta a împrumutat 11,5 miliarde de euro pentru a face pomeni

Palatul Cotroceni, ceremonis de decorare a domnului Hans Gert Pottering, preşedintele Fundaţiei ” Konrad Adenauer” de către Preşedintele României, Traian Băsescu
Palatul Cotroceni, ceremonis de decorare a domnului Hans Gert Pottering, preşedintele Fundaţiei ” Konrad Adenauer” de către Preşedintele României, Traian Băsescu (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a împrumutat 11,5 miliarde de euro pentru a face pomeni, plătite de cei care nu primesc nimic, de cei care trăiesc din salarii, a declarat duminică, la o şedinţă PMP, fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Vedem un PSD debusolat, un PNL incapabil de opoziţie şi un Guvern care face, din nou, risipă de bani. Din marele împrumut din 2009, doar 8,15 miliarde de euro au fost utilizaţi pentru a trece prin momente de criză, pentru a putea plăti salariile şi pensiile. În trei ani, Ponta a împrumutat 11,5 miliarde de euro pentru a face pomeni, plătite de cei care nu primesc nimic, de cei care trăiesc din salarii. (...)

Ceea ce face guvernul acum ne poate îndepărta de intrarea în euro în 2019. Competivitatea nu e singura condiţie pentru intrarea în zona euro, ci şi cele cinci criterii din Tratatul de la Maastricht. Zona euro înseamnă şi competivitatea economiei, în ansamblul ei, nu doar cele cinci puncte. România nu e pregătită pentru intrarea în zona euro, chiar dacă îndeplineşte acele cinci criterii", a declarat Traian Băsescu, citat de b1.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.