Avocatul Antreprenorilor îl dă în judecată pe Teodorovici: "Orlando, la cremenal!"

Victor Ponta şi Eugen Teodorovici
Victor Ponta şi Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Avocatul Antreprenorilor, un ONG care are ca obiectiv apărarea antreprenorilor în faţa abuzurilor legislative şi administrative, a anunţat joi, în cadrul unui comunicat de presă, că îl va acţiona în instanţă pe ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, unul dintre iniţiatorii ordonanţei de urgenţă care legiferează taxarea bacşişului.

"Avocatul Antreprenorilor va iniţia, în numele şi pe socoteala agenţilor economici, o acţiune în daune împotriva ministrului finanţelor publice, Eugen Orlando Teodorovici, ca iniţiator al OUG nr. 8/2015, acţiune având ca scop acoperirea prejudiciului constând în cheltuielile respectivilor agenţi economici pentru modificarea caselor de marcat electronice, astfel încât să poată emite bon fiscal separat pentru bacşiş", se precizează în comunicatul citat.

Actul normativ a fost semnat de premierul Victor Ponta şi contrasemnat de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici şi de cel al Justiţiei, Robert Cazanciuc. Prevederile ordonanţei de urgenţă care reglementau acest impozit au fost a abrogate printr-o lege iniţiată de guvern, care a admis că măsura a fost o greşeală.

"Sperăm ca, prin această acţiune, să creăm un precedent în materia răspunderii civile delictuale a membrilor guvernului (oricare ar fi acela), astfel încât aceştia să ştie că greşeala se plăteşte personal, chiar şi atunci când este asumată. Un proces de legiferare coerent şi eficient presupune realizarea de studii de impact ex ante, nu experimente heirupiste, după ureche", transmite ONG-ul.

Pentru detalii privind acţiunea civilă şi posibilitatea de a lua parte la ea, în calitate de reclamant, fie direct, fie prin intermediul Avocatului Antreprenorilor, intraţi pe site-ul ONG-ului sau pe pagina sa de Facebook.

Avocatul Antreprenorilor este o iniţiativă coordonată de Sebastian Bodu, avocat şi fost preşedinte ANAF.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne