Traian Băsescu îl acuză pe Cătălin Predoiu că muşcă mâna care l-a instalat la Guvern

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)
Epoch Times România
18.10.2013

Preşedintele Traian Băsescu îl sancţionează pe prim vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, pentru remarcile negative făcute la adresa sa, afirmând că acesta nu are autoritatea morală pentru a-l critica. În sprijinul spuselor sale, şeful statului a rememorat câteva episoade de servilism politic din cariera lui Predoiu, care s-a rugat practic de Băsescu să intervină pe lângă Ponta, pentru ca acesta să îl menţină în guvern.

"M-a deranjat că îmi dădea lecţii dl Predoiu când el a fost la mine să mă roage să vorbesc cu Ponta să-l menţină şi în guvernul lui. La mine a fost în Cabinet, sigur că am vorbit şi m-a refuzat Ponta, cu o anume motivaţie. Omul asta să nu îndrăznească să îmi dea lecţii publice. Să candideze la preşedinţie, dar să nu mintă", a afirmat Traian Băsescu, invitat în studioul evenimentul zilei.

Declaraţiile lui Băsescu vin în replică la recente afirmaţii făcute de Cătălin Predoiu, la Digi24. Punându-se în antiteză cu Băsescu, fostul ministru al Justiţie l-a "compătimit" pe şeful statului pentru că a cedat în cazul numirii lui Daniel Morar în funcţia de procuror general.

"Eu nu l-aş fi cedat pe Morar, nu aş fi cedat acolo, îmi pare că preşedintele a cedat", a declarat Cătălin Predoiu, care speră că va fi nominalizat candidat al PDL-ului la prezideţialele de anul viitor.

Deranjat de remarcile lui Predoiu, pe care îl consideră departe de a fi în măsură să îi dea lecţii, Băsescu a povestit cum, pe vremea când a fost ministru al Justiţiei în cabinetul Tăriceanu, Predoiu a propus schimbarea lui Daniel Morar de la şefia DNA, la presiunile PNL şi ca urmare a discuţiilor cu Viorel Hrebenciuc.

"Dl Predoiu a spus cum a bătut el cu pumnul în masă şi a pus condiţii preşedintelui, premierului. Eu vă spun ce îmi aduc aminte. Eu îmi aduc aminte aşa, în guvernul Tăriceanu a propus înlocuirea lui Daniel Morar de la DNA cu o doamnă care nu avusese dosare prea importante în toată viaţa ei, care îi era consilier. Am înţeles că îmi dădea lecţii cum a renunţat Băsescu la Morar, ori el cu mânuţa lui a făcut propunere de înlocuire a lui Morar, pe discuţiile din PNL şi înţelegerea cu Hrebenciuc", a spus şeful statului.

De asemenea, şeful statului a mai expus caracterul duplicitar al lui Predoiu, povestind cum numirea lui Predoiu ca Ministru al Justiţiei în cabinetul Emil Boc a fost condiţionată de menţinerea lui Daniel Morar la şefia DNA: "M-a deranjat tipul acesta de om, când l-am chemat să-l întreb dacă vrea să rămână în guvern, am avut o singura condiţie, să-l propună pe Morar pentru al doilea mandat".

În final, Traian Băsescu i-a cerut potenţiabilului prezidenţiabil PDL "să explice de ce nu l-a vrut pe Morar la DNA şi de ce a fost la preşedinte pentru a fi menţinut în guvern".

Despre sine, Băsescu consideră că a fost corect faţă de Predoiu, şi chiar a încercat să îl ajute, vorbind cu Ponta pentru el:

"Sigur că am vorbit şi m-a refuzat Ponta. Cu o anume motivaţie, m-a refuzat. Deci, omul acesta să nu îndrăznească să îmi dea lecţii publice", a sancţionat preşedintele afirmaţiile lui Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor