Traian Băsescu: Am pierdut Basarabia în urma deciziei a doi criminali şi nu putem sta la nesfârşit aşa

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Prezent duminică la o şedinţă PMP, fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit din nou despre unirea României cu Republica Moldova, subliniind că ţara noastră a pierdut Basarabia ca urmare a deciziei a doi criminali, Stalin şi Hitler.

"Refacerea integrităţii teritoriale e demnă de un partid care vrea să facă ceva, un partid care vrea să scrie istoria ţării. Am pierdut Basarabia în urma deciziei a doi criminali (referire la Stalin şi Hitler - n.r.) şi nu putem sta la nesfârşit aşa cum au hotărât ei. Acesta e obiectivul pe care eu cred că trebuie să şi-l propună PMP după ce România a intrat în NATO şi UE", a declarat Traian Băsescu, citat de b1.ro.

De altfel, fostul preşedinte al ţării a notat că mulţi dintre cetăţenii moldoveni au deja cetăţenie română, inclusiv oameni din guvernul de la Chişinău.

"După evenimentele din Ucraina, UE nu e pregătită pentru noi extinderi către est şi s-a văzut că Federaţia Rusă nu e pregatită să accepte extinderea UE dincolo de frontierele actuale. Şi atunci noi, romanii, PMP, românii din Republica Moldova trebuie să înţeleagă că singurul drum european al Republicii Moldova este direcţia Bucureşti. Dar astăzi eu, fost preşedinte al României de zece ani, privesc cu drag la frontiera de est. Vă spun: România se poate reface. Nu este un gând utopic.

Uitaţi-vă la tinerii care sunt azi în piaţă. Cer unire cu România. Tinerii pe stradă îţi spun să ne unim. Şi să ştiţi că şi generaţia celor care au fost în România este o generaţie care susţine unirea. Cei rusificaţi încă nu sunt convinşi, dar le place să circule cu cetăţenie română. Lucrurile se mişcă, este momentul sa le şi împingem în direcţia în care trebuie să meargă", a continuat Traian Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.