Ţiţeiul Brent cade sub 20 USD pe baril

Sondă
Sondă (MARK RALSTON/AFP/Getty Images)

Săptămâna trecută, preţul futures pentru livrarea din mai a West Texas Intermediate (WTI), indicele de referinţă al petrolului brut din SUA, a scăzut în teritoriu negativ pentru prima dată în istorie, ajungând până la -37,63 USD per baril.

Costul pe futures al petrolului brut Brent pentru livrare în iunie 2020 la bursa ICE din Londra a scăzut cu 6,8% - până la 19,99 USD pe baril, în tranzacţiile de luni dimineaţă.

Contractele futures din iulie pentru ţiţeiul Brent din Marea Nordului a scăzut cu aproape 6%, până la 23,23 USD înainte de a reveni uşor la 23,43 USD. Futures pentru iunie la petrolul WTI au scăzut cu 15,5%, până la 14,31 USD pe baril.

În acelaşi timp, preţul contractelor future pentru Brent în iunie a scăzut cu 5,55% - până la 20,25 USD pe baril.

Totodată, referinţa americană West Texas Intermediate a scăzut cu 15% la 14,39 USD un baril în tranzacţionarea de după-amiază din Asia.

Producătorii de petrol, în special în Statele Unite, au fost puternic afectaţi de căderea abruptă a cererii globale care a apărut atunci când pandemia de virus Wuhan a aruncat în haos industria transportului aerian şi a desfiinţat practic alte forme de călătorie, pe măsură ce restricţiile la mişcare au izolat oamenii în case.

Pe 20 aprilie, preţul futures pentru livrarea din mai a ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI) a stabilit un nou record, de la aproape 18 USD pe baril până la zero şi trecând pe teritoriu negativ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie