"De la Cotroceni la Palatul Victoria" - După flashmobul de la Cotroceni, unioniştii lansează un apel Guvernului

După ce Palatul Cotroceni şi-a deschis porţile pentru ei, Administraţia Prezidenţială declarându-se deschisă pentru discuţii pe tema Unirii, unioniştii cer acum Guvernului politici coerente şi politici pentru republica Moldova. În caz contrar, vor urma proteste stradale.
Protest Unionisti, 20  gebruarie 2016. În imagine George Simion.
Protest Unionisti, 20  gebruarie 2016. În imagine George Simion. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Sute de unionişti au participat miercuri seară, în faţa Palatului Cotroceni, la un flashmob organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, solicitând un pact naţional care să vizeze reîntregirea naţională.

La apelul organizatorilor, participanţii au venit cu câte "un scaun de acasă', pentru a aminti de faptul că în vara anului trecut cei 1.000 de basarabeni din Marşul lui Ştefan cel Mare au fost ţinuţi pe podea la Cotroceni, după ce au parcurs pe jos distanţa dintre Chişinău şi Bucureşti pentru a cere Unirea.

Cu ocazia flashmobului, o delegaţie a unioniştilor a fost apoi primită la discuţii cu consilierii preşedintelui României, Klaus Iohannis. Ulterior întrevederii de la Cotroceni, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 a precizat, în cadrul unui comunicat de presă, că "a găsit în Administraţia Prezidenţială un partener în chestiunea Republicii Moldova şi a Reîntregirii."

Potrivit comunicatului remis de Acţiunea 2012 redacţiei Epoch Times, în urma discuţiilor purtate cu consilieri ai preşedintelui Iohannis, a reieşit că Administraţia Prezidenţială oferă deschidere în abordarea aspectelor referitoare la relaţia cu Republica Moldova şi că dialogul şi întâlnirile de lucru cu reprezentanţii Acţiunii 2012 vor continua.

De asemenea, delegaţia Acţiunii 2012 a lansat în cadrul întrevederii invitaţia ca preşedintele Klaus Iohannis şi consilieri din Administraţia Prezidenţială să participe pe 27 martie, la Chişinău, la sărbătoarea unirii Basarabiei cu România, propunere care urmează să fie abordată şi prin intermediul unei scrisori oficiale.

Am înţeles că la Cotroceni există deschidere în abordarea subiectului Republica Moldova şi că amânarea întâlnirilor de lucru a fost cauzată de neconcordanţe în program. Mizăm pe disponibilitatea Administraţiei de a asigura o bună reprezentare a instituţiei prezidenţiale la Chişinău pe 27 martie, de ziua Unirii”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 a mai anunţat că aşteaptă şi din partea Guvernului României răspuns la apelul public lansat în ianuarie, cu privire la elaborarea unei politici coerente faţă de populaţia Republicii Moldova şi la oferta Unirii ca singură soluţie care poate asigura pe termen lung stabilitate şi dezvoltare în teritoriul dintre Prut şi Nistru. În cazul în care Executivul de la Bucureşti nu va da curs solicitărilor pentru salvarea destinului românesc şi european al Republicii Moldova, Acţiunea 2012 informează că va organiza manifestaţii stradale la Palatul Victoria.

Instituţie în subordinea Guvernului care să coordoneze politicile şi proiectele pentru Republica Moldova, consilier specializat pe afacerile Republicii Moldova, spaţiu informaţional comun şi medierea actualei crize instituţionale de la Chişinău sunt solicitările cuprinse în Apelul Platformei Unioniste Acţiunea 2012 către premierul Dacian Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne