Test de inteligenţă Mensa. Organizaţia reuneşte cei mai inteligenţi oameni din lume

Test de inteligenţă Mensa
Test de inteligenţă Mensa (Facebook)

Testul de inteligenţă Mensa este extrem de cunoscut în întreaga lume ca fiind singurul criteriu de admitere în cadrul organizaţiei Mensa, cea care reuneşte cei mai inteligenţi oameni din lume.

Chiar dacă nu vă asigură un loc în Mensa, testul on line este o aproximare destul de bună a testelor reale pe care persoanele care vor să facă parte din prestigioasa organizaţie, trebuie să le treacă. Testul vă verifică şi nivelul de IQ.

Mensa este o societate fondată în anul 1946 la Oxford, în Marea Britanie, având scopul de a identifica oameni cu un coeficient de inteligenţă foarte ridicat. Altfel spus, calitatea de membru este deschisă tuturor celor care au un coeficient de inteligenţă (IQ) destul de ridicat pentru a se clasa între primii 2 dintr-o sută, din punct de vedere al inteligenţei. Este o organizaţie non-profit care numără în prezent 100.000 de membri din peste 100 de ţări. Cei mai mulţi oameni inteligenţi se află în SUA, potrivit unor statistici. Astfel, organizaţia de acolo numără 50.000 membri, Mensa Marea Britanie - 30.000, iar Canada - 1.600. Cei mai tineri mensani sunt Oscar Wrigley, admis la vârstă de doi ani şi cinci luni (IQ peste 160), şi Elise Tan Roberts, admisă la doi ani şi patru luni (IQ 154).

În ţara noastră, Mensa România organizează periodic testări în capitală şi în oraşele mari.

Testul de inteligenţă Mensa a fost conceput de Étienne Forsstrom, membru Mensa din Suedia. Pentru a putea face parte din Mensa, IQ-ul obţinut trebuie să fie peste 131.

Test de inteligenţă Mensa. Unde se poate face testul

Puteţi face teste la sediul Mensa România, calendarul fiind anunţat pe site-ul societăţii. Testările sunt organizate periodic în oraşele mari ale ţării, pentru a fi identificaţi noi membri. Vârsta minimă de participare este 11 ani, iar minorii trebuie să aibă acordul părinţilor pentru a da testul de inteligenţă Mensa.

Testul constă într-un set de 45 de întrebări “culture free” (matrice progresive Raven), pentru a cărui rezolvare candidaţii au la dispoziţie 20 de minute.

Un candidat declarat eligibil la testare primeşte în mod automat invitaţia de a se înscrie în Mensa România. Acesta poate se poate înscrie în Mensa Internaţional.

O altă variantă este să faceţi un test de inteligenţă Mensa online. Astfel veţi avea o idee despre cum se va desfăşura testarea reală Mensa şi veţi afla care este coeficientul vostru de inteligenţă.

Test de inteligenţă Mensa. În ce constau întrebările

Întrebările sunt asemănătoare tuturor celorlalte teste de inteligenţă: întrebări de logică ce cresc în dificultate treptat. Pe ecran veţi avea de ales răspunsul corect dintre mai multe variante de răspuns şi tot timpul vă va fi afişat timpul rămas.

Test de inteligenţă Mensa. Testul online

Testul de inteligenţă Mensa este alcătuit din 24 de exerciţii care trebuie rezolvate în 10 minute. Pentru fiecare exerciţiu va trebui să vă daţi seama care este imaginea care lipseşte dintr-un careu 3 x 3 cu imagini. După fiecare răspuns va fi afişat automat următorul exerciţiu.

Aici puteţi facetestul de inteligenţă Mensa online: https://mensaromania.ro/testari-mensa/test-online/.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură