Joc de inteligenţă şi cultură generală

Joc de inteligenţă şi cultură generală
Joc de inteligenţă şi cultură generală (Facebook)

Jocurile de inteligenţă şi cultură generală reprezintă un mod plăcut de a vă petrece timpul liber dar şi de verificare a cunoştinţelor în anumite domenii. Ele stimulează intuiţia, atenţia, memoria, capacitatea de concentrare şi răbdarea.

Pentru a rezolva acest test de inteligenţă şi cultură generală ales de noi, aveţi nevoie de gândire logică şi multă atenţie. La final aveţi şi răspunsurile de verificare, însă nu trageţi cu ochiul înainte să începeţi testul.

Aşadar, să începem testul:

1. Participaţi la o întrecere şi îl depăşiţi pe cel de pe poziţia a doua. Pe ce poziţie aţi reuşit să treceţi?

2. Aveţi o balanţă şi 9 cutii, 8 de greutăţi egale şi una mai grea. Din câte încercări puteţi găsi cutia mai grea?

3. Pot verişorii dumneavoastră să aibă o mătuşă comună pe care dvs. nu o aveţi? Cum?

4. Cineva prăjeşte gogoşi într-o tigaie în care nu încap decât două bucăţi în acelaşi timp. După ce prăjeşte o gogoaşă pe una din părţi, o întorci pe cealaltă parte. Prăjirea pe fiecare parte durează 30 secunde. Pot fi prăjite trei gogoşi în 90 de secunde?

5. Un bărbat şi fiul său biologic au fost implicaţi într-un accident de maşină. Bărbatul a murit în drum spre spital, însă copilul a fost dus în grabă în sala de operaţii. Odată ajuns acolo, medicul chirurg a zis "Acesta este fiul meu biologic!" Poate fi adevărat? De ce?

Joc de inteligenţă şi cultură generală. Răspunsuri

Răspuns întrebarea 1: Locul 2

Răspuns întrebarea 2: 2 încercări. Se împart greutăţile în trei grupuri de câte trei cutii fiecare. Se cântăresc două grupuri la întâmplare, să le spunem A şi B, dacă sunt egale înseamnă că greutatea este în grupul C. Dacă A este mai greu, atunci cutia cea mai grea este în A, dacă B este mai greu, atunci cutia grea este în acest grup.

Grupul de 3 greutăţi printre care se află şi cea mai grea este luat separat. Se aleg 2 greutăţi la întâmplare şi se cântăresc. Dacă şi cele două sunt egale, cea mai grea dintre cutii este cea neaflată pe cântar.

Răspuns întrebarea 3: Da. Mătuşa comună lor este mama mea.

Răspuns întrebarea 4: Da. Se pun două gogoşi pe o parte, după 30 de secunde una e întoarsă, iar una scoasă. În locul acesteia este pusă cea de-a treia. Astfel, după 60 de secunde, avem o gogoaşă gata de scos şi două coapte pe jumătate. Se pun cele două rămase pe partea necoaptă şi după încă 30 de secunde (am ajuns la un total de 90 de secunde) sunt gata toate trei.

Răspuns întrebarea 5: Medicul este mama.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură