Experienţe fascinante. Dr. Eben Alexander: călătoria unui neurochirurg în viaţa de dincolo

Dr. Eben Alexander
Dr. Eben Alexander (facebook.com)

Avem un suflet? Există viaţă după moarte? Un neurochirurg şcolit la Harvard pe nume Eben Alexander crede că da, iar experienţa pe care a trăit-o sfidează toate explicaţiile ştiinţifice prezente, relatează Spirit Science and Metaphysics .

Înainte de experienţa sa, doctorul nu credea în existenţa lucrurilor de dincolo de lumea materială şi, asemenea majorităţii oamenilor de ştiinţă, credea că poveştile despre viaţa de după moarte sunt halucinaţii, sau rezultate ale imaginaţiei umane.

Dr. Alexander şi-a schimbat, însă, concepţiile, după ce a stat în comă timp de şapte zile, incident cauzat de o meningită bacteriană acută. În timpul comei, doctorul este convins că a făcut o călătorie incredibilă în "alte dimensiuni", atât în tărâmuri cereşti cât şi tărâmuri mai puţin cereşti.

După ce "s-a întors" în corpul său, a trăit o vindecare miraculoasă împotriva tuturor şanselor pronosticate de medici, iar apoi a scris o carte intitulată "Proof of Heaven: A Neurosurgeon’s Journey into the Afterlife" (Dovezi ale existenţei Raiului: Călătoria unui neurochirurg în viaţa de apoi - n.trad.), care a stat doi ani în topul celor mai bine vândute cărţi, realizat de NY Times.

Dr. Alexander susţine că viaţa noastră trebuie privită ca un test care ne ajută sufletele să evolueze şi să crească, iar modul în care vom reuşi în acest sens este prin iubire şi compasiune. Vă prezentăm câteva remarci notabile făcute de acesta:

- Experienţa vieţii de apoi a fost atât de "reală" şi expansivă încât experienţa de a trăi ca om de pe Pământ pare un vis artificial prin comparaţie.

- Ţesătura vieţii de apoi era dragostea pură. Iubirea domină viaţa de apoi într-o astfel de măsură încât prezenţa globală a răului era infinit de mică. Dacă doriţi să cunoaşteţi Universul, cunoaşteţi dragostea.

Când este întrebat ce ar vrea să transmită lumii despre tărâmul spiritual, Dr. Alexander mereu răspunde că omul trebuie să ştie că este preţios şi infinit de mult iubit, mai mult decât îşi poate imagina, că este întotdeauna în siguranţă şi niciodată singur pentru că iubirea necondiţionată şi desăvârşită a lui Dumnezeu nu neglijează niciun suflet.

"Dragostea este, fără îndoială, baza tuturor lucrurilor. În forma sa cea mai pură şi mai puternică, această dragoste nu este egoistă, ci necondiţionată. Aceasta este realitatea realităţilor, adevărul incomprehensibil glorios care trăieşte şi respiră în centrul tuturor lucrurilor care există sau care vor exista vreodată", a declarat Eben Alexander.

De ce este povestea lui Alexander mai importantă decât altele? Neocortexul lui Eben era complet nefuncţional în timpul comei din cauza meningitei lui bacteriene acute, astfel încât nu există nicio explicaţie ştiinţifică care să explice o astfel de întâmplare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură