Cel mai greu test de logică din lume. Sudoku de 11 stele

Sudoku
Sudoku (aisudoku.com)

Creatorul unui site de jocuri de logică a făcut lista celor mai dificile teste de logică pe care le-a întâlnit până acum, avertizând că toate îi vor testa "până la limita absolută" pe cei care încearcă să le rezolve şi îi vor ţine ocupaţi "ore, dacă nu zile întregi".

Astfel că cel mai greu test de logică din lume pare a fi Sudoku care este şi printre cele mai jucate puzzle-uri din lume.

Sudoku este un joc format dintr-un puzzle de numere pe o foaie de 9 pătrăţele, fiecare cu câte 9 alte pătrăţele în interior. În aceste căsuţe, există deja anumite numere. Scopul jocului este de a umple restul de căsuţe goale în aşa fel încât fiecare pătrat mare (de 3 x 3) să conţină numere de 1 la 9, toate apărând doar o singură dată. Fiecare rând şi fiecare coloană trebuie completată cu aceste cifre de la 1 la 9 fără a fi nici un număr identic pe acelaşi rând sau pe aceeaşi coloană. De asemenea, numerele de la 1 la 9 nu trebuie să se repete nici în subgrilele de 3x3 căsuţe.

Deşi sună destul de simplu şi aţi crede că oricine ştie să numere de la 1 la 9 poate juca acest joc nu este chiar aşa. Interesul jocului consistă în simplitatea regulilor sale şi în complexitatea soluţiilor sale. Grilele publicate au de obicei un nivel de dificultate indicat, iar editorul are posibilitatea să indice şi un timp de rezolvare probabil.

În anul 2012, matematicianul finlandez Arto Inkala a captat atenţia internauţilor prin declaraţia lui potrivit căreia ar fi creat cel mai greu joc Sudoku din lume.

În contextul în care jocurile Sudoku sunt clasificate de la una la cinci stele, proporţional cu gradul de dificultate, acesta "ar primi 11 stele", potrivit cotidianului britanic The Telegraph.

Credeţi că veţi reuşi să rezolvaţi cel mai greu test de logică din lume? Îl aveţi în fotografia de mai sus.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură