TAROM renunţă la planul de reînnoire a flotei

Avion al companiei Tarom. (wikipedia.org)
Epoch Times România
27.06.2013

Cea mai gravă problemă cu care se confrunta compania de stat o reprezintă pierderile acumulate în ultimii ani.

Noul director executiv al TAROM, Nicolae Demetriade, a declarat Agenţiei de presă r/News, că planul de reînnoire al flotei nu mai reprezintă o prioritate acum pentru compania de stat, din cauza lipsei surselor de finanţare. Aceasta cu toate că achiziţia sau închirierea unor avioane era prevăzută în planul de reorganizare al companiei de stat.

”Era un proiect de perspectivă, pe care orice companie îl are în atenţie. Se fac în continuare analize în baza cărora să se poată lua cele mai corecte decizii. Înainte de a ne gândi la alte achiziţii de aeronave, trebuie să urmărim cu mare atenţie costurile actuale de exploatare, astfel încât să putem ajunge la nivelul competiţiei. Deşi ne-am dori să avem avioane noi, moderne şi eficiente din punct de vedere al consumului de petrol, o eventuală achiziţie rămâne pe plan second”, a declarat Nicolae Demetriade.

TAROM are o flotă de 24 de avioane.

Întrebat cum găseşte acum compania de transport aerian, pe care a mai condus-o şi în urmă cu peste zece ani, Demetriade a precizat că schimbările care au intervenit în aceşti ani ”au tulburat mult atât echilibrul financiar cât şi încrederea personalului în deciziile unor conducători”.

În plus, noul director executiv al companiei spune că pierderile de peste 180 de milioane de euro acumulate în ultimii cinci ani de TAROM sunt o sursă de îngrijorare legitimă.

Legat de planurile la conducerea companiei, şeful TAROM spune că ”este timpul să avem o companie care să desfăşoare un business orientat spre piaţă şi care să devină eficientă în cel mai scurt timp”.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954. În prezent, compania are zboruri către 42 de destinaţii din care nouă sunt interne. Compania a transportat anul trecut circa 2 milioane de pasageri şi are 2.100 de angajaţi.

TAROM a încheiat anul trecut cu o pierdere de 232 milioane lei. Prin planul de management, conducerea companiei estimează că TAROM va intra pe profit abia din 2015.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor