Epoch Times România

Tânăr încătuşat şi dezbrăcat, lovit de oamenii legii. Poliţia neagă

Loredana Diacu
06.06.2016

alte articole

Poliţişti în exerciţiul funcţiunii
Poliţişti în exerciţiul funcţiunii (Epoch Times România)
Loredana Diacu
06.06.2016

Imaginea poliţiei a fost afectată de un nou scandal, după ce digi24.ro a difuzat imagini în care un tânăr dezbrăcat este încătuşat de poliţişti şi lovit. Mai mult, oamenii legii toarnă o sticlă de apă pe el şi îl trântesc la pământ. Toate acestea au loc în timp ce bărbatul agresat este încătuşat şi la mâini şi la picioare.

Victima a fost filmată, noaptea trecută, în timp ce cerea ajutor în trafic şoferilor. Incidentul a avut loc în jurul orei 4.30, într-o zonă centrală a Capitalei, între Piaţa Unirii şi Piaţa Alba Iulia.

Redăm relatarea unui mator, publicată de digi24.ro.

Mă deplasam din zona Unirii spre Piaţa Alba Iulia. În timp ce mă apropiam de semaforul de la intersecţia Bulevardului Unirii cu Bulevardul Mircea Vodă am sesizat că erau mai multe maşini de poliţie oprite. Ceea ce mi-a atras atenţia era faptul că o persoană era ghemuită pe trotuar şi unul dintre poliţişti aparent fie o loveşte, fie cel puţin o împinge din spate cu piciorul.

Am asistat la nişte scene aş putea spune de coşmar sau cel puţin mai rar întâlnite. Chiar m-a deranjat profund modul în care poliţia a tratat o persoană care era deja încătuşată. Chiar dacă opunea rezistenţă, modul în care bătaia de joc la care era supusă persoana respectivă aş putea spune că m-a şocat.

Persoana era încătuşată la picioare, se poate vedea destul de clar din imagini că nici nu putea să fugă. La un moment dat a plecat din zona de pe trotuar şi a ajuns în zona din mijlocul intersecţiei. Era încătuşată şi la picioare şi la mâini, complet dezbrăcată. Prezenta şi urme de sânge, cel puţin pe partea din spate. Poliţiştii fie îl stropeau cu apă, turnau sticle de apă pe el şi la un moment dat l-au luat de la cătuşele de la picioare şi de mâini cu capul în jos şi l-au agăţat efectiv ca pe un animal de un stâlpişor de pe trotuar.

Nu ştiu dacă acei martori erau efectiv cetăţeni ca şi mine sau erau angajaţi ai poliţiei.Ce m-a frapat e că n-am văzut un echipaj de salvare SMURD sau salvarea Municipiului Bucureşti. Pentru că persoana era aparent rănită sau avea anumite probleme de o anumită natură pe care nu le pot enumera eu în acest moment.

Poziţia poliţiei

"Cu privire la imaginile apărute la un post de televiziune, vă comunicăm faptul că, în dimineaţa de 06.06.2016, la ora 04.15, prin sistemul 112, a fost formulat un apel prin care se sesiza că un bărbat dezbrăcat complet aleargă pe bulevardul Unirii, printre maşini şi are şi un comportament agresiv.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiilor 10 şi 11, care au reuşit imobilizarea acestuia şi au solicitat sprijin din partea Serviciului de Ambulanţă, bărbatul fiind transportat la un spital clinic specializat în boli neuropsihice.

Pentru imobilizarea bărbatului, care se manifesta agresiv atât faţă de poliţişti cât şi faţă de propria persoană, s-a impus folosirea forţei şi a mijloacelor din dotare, acesta fiind încătuşat.

Ulterior prezentării la camera de gardă a unităţii sanitare de specialitate, medicii au decis internarea de urgenţă a bărbatului din cauza agresivităţii extreme pe care acesta o manifesta.

Pentru eliminarea oricăror suspiciuni, se vor efectua verificări cu privire la legalitatea şi corectitudinea modului de intervenţie."


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor