Taifunul "Halong" devine unul dintre cele mai puternice văzute vreodată de un satelit

Taifunul “Halong”
Taifunul “Halong” (captură video Michael Lowry | Twitter)

În doar trei zile, taifunul Halong şi-a crescut intensitatea de la depresiune (atmoserică) tropicală la uragan de categoria 5, în timp ce călătoreşte peste vestul Oceanului Pacific, în apropiere de Tropicul Racului.

Meteorologul american, Michael Lowry, afirmăHalong a devenit unul dintre cele mai puternice taifunuri observate vreodată de un satelit la nivel mondial din 1979, anul în care au început astfel de înregistrări.

Lowry a explicat că, deşi este un eveniment natural extrem, acesta nu reprezintă un pericol în acest moment.

În timpul intensităţii sale maxime, comparabilă cu cea a uraganului devastator Dorian, taifunul a înregistrat rafale de vânt de aproape de 300 de kilometri pe oră.

Halong a început să-şi piardă forţa în ultimele ore. În momentul de faţă a coborât până la categoria 2 şi prezintă vânturi de 165 de kilometri pe oră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință