Taifunul Lan ameninţă alegerile din Japonia

Taifunul Lan ameninţă Japonia
Taifunul Lan ameninţă Japonia (accuweather.com)

Agenţia Meteorologică din Japonia a anunţat sâmbătă 21 octombrie a.c. că taifunul Lan se apropie de ţară şi ar putea atinge ţărmul duminică, ceea ce ar putea afecta participarea la alegerile generale din 22 octombrie.

Taifunul Lan este cel de-al 21-lea din acest sezon în Pacific şi a fost clasificat de agenţia meteorologică ca fiind puternic şi se prevăd precipitaţii intense. În prezent, taifunul se deplasează cu 15 kilometri pe oră spre arhipelagul Okinawa şi ar putea atinge ţărmul între duminică şi luni pe coasta de est a insulelor Kyushu, Shikoku şi Honshu, unde se află Tokyo.

Potrivit Japan Meteorological Agency, taifunul Lan are categoria 4, iar vânturile sale depăşesc 250 de kilometri pe oră.

Agenţia meteorologică a făcut vineri o recomandare neobişnuită: ca cetăţenii să voteze înainte ca taifunul să atingă ţărmul, datorită pericolului reprezentat de acesta. Unele insule mici şi îndepărtate din sud-vestul Japoniei au votat anticipat, astfel încât buletinele de vot să poată fi trimise în timp, cu navele, către centrele de numărare.

Există temeri că aceste condiţii meteorologice nefavorabile pot avea un impact puternic asupra participării la alegerile din această duminică, aşa cum s-a întâmplat în 1979, când un taifun puternic a lovit Tokyo.

Mai multe informaţii: Super Typhoon Lan to bring flooding rain, damaging wind to Japan

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe