"Susţinem justiţia independentă, neaservită politic!" - Proteste în Bucureşti, Constanţa şi Iaşi

Revoltaţi de faptul că Puterea merge mai departe cu planurile sale de modificare a legilor Justiţiei, protestatarii lansează un nou apel la mobilizare, cerându-le cetăţenilor să se alăture celor care spun "nu" politizării Justiţiei.
Protest
Protest (Epoch Times)

Proiectul de modificare a legilor Justiţiei, ajuns în Parlament, unde PSD şi ALDE fac legea, pentru a fi votat în următoarele zile, stârneşte noi valuri de indignare. Protestatarii din Piaţa Victoriei lansează un nou apel la mobilizare, invitându-i pe cei care îşi doresc o justiţie indepedentă, neaservită politic, să li se alăture în această seară, la protestul ce are loc lângă Guvern. Apeluri similare au fost lansate şi în Iaşi şi Constanţa.

"Proiectul de modificare a legilor Justiţiei prin care justiţia va deveni aservită politic a ajuns în Parlament şi urmează să fie votat în următoarele zile! Guvernul, Parlamentul şi CCR trebuie să lase Justiţia să fie independentă! Justiţia trebuie să fie curată, nu politizată!

Într-o conferinţă de presă din 23 august 2017, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat modificări asupra a trei legi care reglementează funcţionarea justiţiei: 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciară şi 317/2004 privind CSM (Consiliul Superior al Magistraturii).

Proiectul a fost comunicat Consiliului Superior al Magistraturii, iar în şedinţa din 28 septembrie 2017 Plenul a emis un aviz negativ asupra întregului proiect. Cu toate acestea, coaliţia PSD ALDE a trimis aceste legi în Parlament pentru a fi votate în următoarele zile!

Aproximativ 4000 de magistraţi au semnat un memoriu prin care se cere retragerea proiectului de modificare a legilor Justiţiei! Memoriul este adresat premierului Mihai Tudose şi ministrului Justiţiei, Tudorel Toader", amintesc protestatarii pe pagina de Facebook a evenimentului.

"Justiţia este în mare pericol, situaţia este mult mai gravă decît în cazul OUG 13! Trebuie să ne alăturăm celor 4000 de magistraţi curajoşi şi responsabili care au semnat împotriva modificării legilor în favoarea penalilor!", scriu, la rândul lor, ieşenii.

Mobilizarea s-a dat şi în Constanţa. Detalii, aici