Ziua 263. "De ce ne-am temut în februarie nu am scăpat în octombrie. OUG 13 ne e servită en detail"

Este incredibil că acceptăm să fim bătaia de joc a unor "infractori şi incompetenţi" puşi pe eliberat corupţi, în condiţiile în care în spitale se moare iar viaţa românilor este tot mai grea, transmit protestatarii din Piaţa Victoriei, lansând un nou apel la mobilizare.
Protest
Protest (Epoch Times)

Abrogată în iarnă, după ce 600.000 de oameni s-au revărsat indignaţi, pe străzi, OUG 13 le este "servită" acum românilor pe bucăţi, remarcă protestatarii, reveniţi lângă Guvern pentru a 263-a seară consecutiv. Astfel, sute de deţinuţi au ieşit din puşcarii, alte mii urmează să iasă şi acesta este doar unul dintre rezultatele muncii asidue a celor de la putere de a-i elibera pe corupţi.

Mai mult, economia e pusă pe butuci, medicii lucrează pe salarii mizere iar pacienţii din spitale stau uneori în condiţii mai rele decât au stat deţinuţii cei recent eliberaţi, transmit protestatarii.

Protest
Protest (Epoch Times)

"De ce ne-am temut în februarie nu am scăpat în octombrie! Deţinuţii au început să iasă din puşcării. Mă întreb: NOI când ieşim? Ordonanţa 13 impusă “en gros” astă-iarnă, ne este servită acum “en detail” la mijloc de toamnă. Prima bucată ne-a fost servită ieri: peste 500 de deţinuţi au fost eliberaţi. Până şi Tudorel a fost luat prin surprindere de efectele “neaşteptate” ale graţierii în masă. Hoţii graţiază hoţi!

Această lege, intrată în vigoare la 3 luni de la promulgare (14 iulie) a fost “discutată” pe rând în Senat, Camera Deputaţilor şi Guvern încă din luna martie 2017. A trecut “tiptil” fără ca societatea civilă să reacţioneze, deşi semnale de alarmă au fost date. Vacanţele, măririle salariale pentru anumiţi bugetari, voucherele pentru biciclete, pelerinajele la moaşte etc. Au fost mai importante decât ceea ce ni se pregătea pentru această toamnă. Şi nu se vor opri aici!", trage semnalul de alarmă o protestatară.

Protest
Protest (Epoch Times)

Un alt protestatar atrage şi el atenţia asupra faptului că românii nu ar mai trebui să accepte să fie bătaia de joc a unor "infractori şi incompetenţi" şi lansează un apel la mobilizare, până ce nu va fi prea târziu.

''Fraţilor să ne ţinem bine....! Oameni condamnaţi pentru diverse infracţiuni, ies înainte de termen că aşa vrea Tudorel. Şi vor mai ieşi pe lângă cei peste cinci sute, încă vreo trei mii. Avem medici care protestează pentru condiţiile în care sunt obligaţi să lucreze şi pentru salariile mizere. Dacă mergi în spitalele din ţară o să găseşti condiţii mai rele ca-n penitenciare, pacienţi care stau câte doi în pat, dar p'ăştia nu-i vede nimeni şi nici nu-i despăgubeşte nimeni cu câte opt euro sau ce-i mai debitează lui Tudorel.

Este incredibil că acceptăm să fim bătaia de joc a unor ''infractori'' şi ''incompetenţi''! Vreau să înţeleg unde vor să ducă ţara asta! Dragnea ne vorbeşte despre floarea-soarelui dar nu ştie nimic despre ce se întâmplă în România când el cunoaşte din ''scoarţă-n scoarţă'' programul de guvernare, program care nu şi-a atins nici măcar un obiectiv dacă mă întrebaţi pe mine. Cred că au două programe, dar pentru proşti a fost unul, iar pentru ei a fost altul. Fraţilor, dacă tot avem şi taxa de solidaritate, nu vreţi voi să fim solidari ca-n iarnă, dar să-i şi facem să plece până nu este prea târziu?", spune protestatarul.