SurroundWeb - browserul Microsoft care poate proiecta pe pereţi un spaţiu virtual

(Justin Sullivan / Getty Images)

Divizia de cercetători ai gigantului Microsoft au creat prototipul unui browser 3D, denumit SurroundWeb, prin care se poate proiecta conţinutul de afişat din spaţiul virtual pe toţi pereţii camerelor.

Prototipul realizat de Microsoft scanează interiorul camerei în căutarea unui un instrument pentru proiecţii în numai un minut, şi apoi poate lansa conţinutul pe pereţi sub forma unei raze cu o viteză de 30 de imagini pe secundă, are un maxim de 25 de panouri cu imagini diferite şi poate ajunge la un display de 1440x720.

Nu numai că imaginea proiectată poate apărea pe perete, aceasta se poate adapta la obiectele din cameră. Utilizatorul poate interacţiona cu SurroundWeb prin mai multe mijloacele, inclusiv prin mesaje vocale. Microsoft nu a oferit detalii cu privire la hardware-ul folosit la acest proiect dar se presupune că s-au folosit mai multe tipuri de proiectoare.

Proiectul SurroundWeb este o continuare a Microsoft IllumiRoom, ce poate proiecta jocurile în toată camera, înconjurând astfel utilizatorul într-o ambient grafică virtuală. Fiind varianta web a proiectului IllumiRoom, SurroundWeb este considerat a fi mai complicat de realizat deoarece paginile web de pe internet nu sunt atât de previzibile ca un joc virtual.

Microsoft nu a oferit mai multe detalii cu privire la data de lansare pe piaţă a proiectului Surround Web, însă se presupune că va dura ceva timp deoarece proiectul pare să fie în etapele iniţiale.