Ştiri pe scurt: România - Estonia 2-0 (2-0), în Grupa a doua a preliminariilor CM de fotbal feminin 2015

(photos.com)
Epoch Times România
20.06.2014

Naţionala feminină de fotbal a României a învins formaţia Estoniei cu scorul de 2-0 (2-0), joi, la Haapsalu, într-un meci din Grupa a doua a preliminariilor Cupei Mondiale din 2015.

Ambele goluri ale tricolorelor au fost marcate de Cosmina Duşa (29, 38), la capătul unui joc pe dominat de echipa noastră, ieşită însă din cursa pentru calificare. Următorul meci al echipei României va avea loc pe 21 august, cu Macedonia, pe teren propriu.

* Daniel Isailă rămâne antrenorul echipei de fotbal Astra Giurgiu, în ciuda unor speculaţii din presă, a indicat patronul clubului, Ioan Niculae, într-un comunicat postat pe site-ul vicecampioanei şi deţinătoarei Cupei României. "Antrenorul Daniel Isailă are un contract ferm cu clubul Astra până în data de 30 iunie 2015 şi, aşa cum am declarat în mai multe rânduri, am luat decizia de a-l lăsa să-şi continue munca începută şi care a dat roade — câştigarea Cupei României, aşa că nu se pune problema ca acesta să fie înlocuit", a precizat Ioan Niculae.

* Antrenorul 'U' Cluj, Mihai Teja, a recunoscut joi, într-o conferinţă de presă, că a fost la un pas de a ajunge pe banca Stelei. Tehnicianul 'şepcilor roşii' a precizat că a preferat să refuze oferta lui Gigi Becali decât să îşi încalce cuvântul dat celor de la Universitatea.
'Am fost foarte aproape să ajung la Steaua, dar am avut un contract cu Universitatea care s-a prelungit automat un an. A fost o tentaţie mare, însă îmi place să fiu corect faţă de oamenii cu care am lucrat. Mi-am dat cuvântul faţă de oamenii de aici şi îl respect', a spus Teja.

* Selecţionatele de juniori Under-16 ale României şi Macedoniei au terminat la egalitate, 2-2 (1-1), joi, la Mogoşoaia, într-un meci amical. Sebastian Velcotă (27) şi Ianis Hagi (73 — penalty) au marcat golurile echipei noastre, în timp ce pentru oaspeţi au punctat Darko Dodev (37) şi Milan Ristovski (62). Cele două echipe s-au întâlnit şi marţi, tot la Mogoşoaia, tricolorii învingând cu scorul de 4-1.

* Echipa Uruguayului a învins selecţionata Anglia cu scorul de 2-1 (1-0), joi, pe Arena Corinthians din Sao Paulo, în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie — 13 iulie). Echipa ''Celeste'' s-a impus prin ''dubla'' reuşită de Luis Suarez (39, 85), golul de onoare al englezilor fiind marcat de Wayne Rooney (75). Uruguayul revine în cărţi pentru calificarea în optimile de finală, în timp ce englezii mai au şanse minime de a trece de grupe.

* Echipa Columbiei este practic calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie — 13 iulie), după ce a învins selecţionata Cote d'Ivoire cu scorul de 2-1 (0-0), joi, într-un meci jucat pe Estadio Nacional din Brasilia, în Grupa C. James Rodriguez (64) şi Juan Quintero (70) au marcat pentru sud-americani, unicul gol al ivorienilor fiind reuşit de Gervinho (73).

* Echipele Japoniei şi Greciei au terminat la egalitate, 0-0, joi, într-un meci disputat pe ''Arena das Dunas'' din Natal, în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie — 13 iulie). Cele două echipe au oferit o imagine a neputinţei, nereuşind să marcheze într-un meci în care, totuşi, ocaziile de gol nu au lipsit. Niponii au exasperat cu pasele lor nesfârşite, în timp ce grecii s-au apărat cu o îndârjire demnă de o cauză mai bună.

* Municipalitatea capitalei Columbiei, Bogota, a decretat joi interdicţia consumului de alcool, cu ocazia meciului Columbia — Cote d'Ivoire de la Cupa Mondială de fotbal 2014, pentru a evita noi incidente produse de suporteri. Interdicţia este valabilă până vineri, la ora locală 18,00 (23,00 GMT). Iniţial, nu era prevăzută interzicerea băuturilor alcoolice în acest oraş de aproape 8 milioane de locuitori. Primarul metropolei a luat această decizie după confruntările ce au avut loc miercuri seară între suporterii clubului Millonarios şi poliţie, la împlinirea a 68 de ani de la înfiinţarea echipei.

* Retras din activitate din 2012, Roberto Carlos a rămas un observator avizat al naţionalei de fotbal a Braziliei, opinia sa fiind că echipei îi lipseşte jucători capabili să-şi asume responsabilităţi în teren, scrie L'Equipe. ''Nu putem vorbi de jucători care nu sunt acolo, însă eu i-aş fi luat pe Kaka, Ronaldinho şi Robinho. Scolari are propria sa personalitate şi propriul său stil. Când el decide cine merge (la Mondial) nu mai este nimic de făcut. Jocul brazilian trebuie să aibă calitate'', a declarat fostul fundaş stânga al lui Real Madrid şi al selecţionatei braziliene (125 selecţii, 11 goluri).

* Tehnicianul portughez José Mourinho a estimat că succesele obţinute în ultimii ani de naţionala de fotbal a Spaniei au împiedicat reconstrucţia echipei, eliminată de la Mondialul 2014 din Brazilia după ce a fost învinsă de Olanda şi Chile în primele două meciuri din faza grupelor, scrie EFE. "Fie că este vorba de o naţională sau de o echipă de club, este foarte uşor să schimbi sau să reconstruieşti atunci când pierzi. E însă greu s-o faci când câştigi. (...) E complicat din punct de vedere emoţional", a indicat antrenorul lui Chelsea în comentariul său pentru portalul Yahoo.

* Joi după-amiază, tenismanul sârb Novak Djokovic, nr. 2 mondial, urma sa susţină cu olandezul Robin Haase un meci demonstrativ la Stoke Park din Londra, însă, la un moment dat, spectatorii au fost anunţaţi că Djokovic nu-şi va putea onora contractul, scrie L'Equipe. Se pare că motivul ar fi din nou încheietura mâinii drepte, care i-a făcut probleme sârbului şi la Monte Carlo şi care l-a constrâns să declare forfait pentru turneul de la Madrid. Gravitatea accidentării nu se cunoaşte, jucătorul preferând să fie totuşi precaut.

* Italianul Matteo Trentin (Omega Pharma) a câştigat joi etapa a 6-a a Turului ciclist al Elveţiei, disputată pe traseul Buren an der Aare — Delemont, fiind cronometrat pe distanţa de 184 km în 4h43'19'', în timp ce lider al clasamentului general individual se menţine coechipierul său german Tony Martin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor