Statul Islamic a executat un grup de soldaţi sirieni

Radicalii suniţi ISIL din Irak executând prizonieri.
Radicalii suniţi ISIL din Irak executând prizonieri. (youtube.)

Militanţii Statului Islamic au executat mai mulţi soldaţi sirieni şi a luat un alt grup ostatec după ce a capturat baza aeriană Tabqa, în nord-estul Siriei, în acest weekend, potrivit fotografiilor publicate de grupare miercuri.

Statul Islamic, o ramură a Al-Qaeda, a atacat baza aeriană Tabqa din apropierea oraşului Raqqa, duminică, după mai mult zile de confruntări cu armata siriană, care s-au soldat cu peste 500 de decese, potrivit grupului Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Tabqa era ultima bază a armatei siriene într-o zonă controlată de militanţi, care au capturat teritorii mari din Siria şi Irak. Statele Unite au efectuat atacuri aeriene asupra grupului în Irak şi pregătesc lansarea unor atacuri similare în Siria.

Într-o fotografie postată online, un grup de militanţi ţin armele îndreptate spre şapte bărbaţi îngenunchiaţi, care au fost identificaţi ca soldaţi sirieni. Autenticitatea fotografiilor nu a fost confirmată.

Una dintre celelalte fotografii arăta grupul format din 8-10 soldaţi luaţi ostateci, unii dintre ei cu răni pe faţă. Trei dintre aceştia au fost identificaţi ca fiind ofiţeri ai armatei siriene. În fotografii apar cel puţin 24 de ostateci.

Una dintre imaginile publice ar arăta cadavrul unui pilot care a apărut pe televiziunea siriană, înaintea atacului asupra bazei, explicând cât de uşor va apăra armata baza aeriană. Alte fotografii îi arată pe militanţi ţinând cuţite în apropiere de grupuri de bărbaţi capturaţi.

Televiziunea siriană de stat a publicat un raport, săptămâna trecută, intervievând personalul militar al bazei aeriene şi arătând sistemul de apărare a acesteia, chiar înainte ca Statul Islamic să atace.

După capturarea bazei duminică, televiziunea de stat siriană a anunţat că armata se ”regrupa” şi că a existat o ”evacuare reuşită a aeroportului”, în timp ce armata continua atacurile asupra Statului Islamic în zonele din vecinătatea bazei militare.

Observatorul Sirian a declarat că 346 de militanţi ai Statului Islamic şi peste 170 de membri ai forţelor siriene de securitate şi-au pierdut viaţa în cele cinci zile de confruntări pentru baza militară – una din cele mai mortale confruntări dintre cele două grupuri de la începutul războiului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe