China şi Rusia au început exerciţii militare în Mongolia Interioară

Exerciţiile militare din China, 24 august, 2014.
Exerciţiile militare din China, 24 august, 2014. (captură.)

China a început cel mai mare exerciţiu militar desfăşurat de Organizaţia de Cooperare de la Shanghai (SCO). Manevrele, care includ 7.000 de soldaţi din cinci state membre, sunt menite să testeze eficacitatea trupelor în combaterea terorismului – sintagmă propagandistică folosită pentru operaţiunile de înăbuşire a manifestaţiilor civile.

Manevrele, denumite propagandistic Misiunea de Pace 2014, se desfăşoară între 24 şi 29 august, pe teritoriul Regiunii Autonome Mongolia Interioară.

La exerciţiile militare participă soldaţi şi forţe speciale, sisteme de apărare aeriană şi unităţi de război radio-electronic şi aviaţie.

Armata rusă a venit în China cu un grup tactic al Brigăzii Motorizate a 36-a din Districtul Militar de Est şi o aripă a aviaţiei din Forţele de Comandă Aeriană şi Trupele de Apărare Aeriană.

Contingentul rus este format din peste 1.000 de soldaţi, 60 de autovehicule blindate, 13 tancuri T-72, peste 20 de sisteme de artilerie şi rachete, precum sistemul cu multiple lansatoare de rachete BM-21, peste 60 de vehicule militare, 8 elicoptere Mi-8, 4 avioane de vânătoare Suhoi Su-25 şi 2 avioane de transport militar Il-76.

Potrivit scenariilor pregătite de generali, forţa internaţională va elimina grupurile teroriste în diferite situaţii şi medii.

Partidul Comunist Chinez foloseşte frecvent forţele armate, inclusiv tancuri, avioane militare şi autovehicule blindate, pentru a suprima abuziv grupurile de dizidenţi, precum uigurii, tibetanii sau muncitorii care nu-şi primesc drepturile.