Sper ca raportul pe justiţie să nu fie folosit în campania electorală, spune Ponta

Victor Ponta
Victor Ponta (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Epoch Times România
12.07.2012

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat de la Bruxelles speranţa că raportul pe justiţie nu va fi folosit în campania electorală pentru referendum.

Ponta fusese întrebat după întâlnirea cu Serghei Stanişev dacă va cere o amânare a publicării raportului pe justiţie în contextul evoluţiilor politice. "Nu, doar că sper ca raportul pe justiţie să nu fie folosit în campania electorală", a replicat el.

Totodată, premierul a admis că ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă ne-a afectat imaginea. "Da, şi de aceea cred că sunt obligat ca prim ministru al româniei să iau toate măsurile pentru a da toate răspunsurile la toate întrebările", a explicat Ponta.

Premierul nu exclude ca unele "îngrijorări" recente ar putea figura în raportul de săptămâna viitoare. "Se discută raportul MCV şi dacă vor fi lucruri de spus, eventual îngrijorări, vor fi trecute în raportul pe MCV", a opinat el.

Purtătorul de cuvânt al MAE a precizat joi că România se aşteaptă la o evaluare pozitivă pe MCV şi că trebuie văzut rezultatul discuţiilor premierului Ponta la Bruxelles pentru a putea comenta declaraţiilor unor oficiali europeni privind separarea de Bulgaria în privinţa monitorizării.

Referitor la raportul de ţară care ar urma să fie publicat la 18 iulie, Ovidiu Dranga a declarat că ”ne aşteptăm la o evaluare pozitivă, bazată pe fapte, bazată pe progresele reale ale României, pe îndeplinirea angajamentelor asumate”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor