Sondaj VTsIOM: Încrederea în Vladimir Putin coboară la cote istorice

Preşedintele rus Vladimir Putin
Preşedintele rus Vladimir Putin (Getty Images)

Un sondaj realizat de Centrul de Cercetare a Opiniei Publice din Rusia (VTsIOM), publicat în 7 martie, a descoperit că nivelul de încredere al cetăţenilor ruşi în preşedintele Vladimir Putin a scăzut la 32%, cel mai slab începând cu 2006, potrivit RFE/RL.

Sondajul VTsIOM precedent, publicat în ianuarie, arăta că încrederea în Putin era la nivelul de 33,4%.

Sondajul a fost realizat în perioada 25 februarie – 5 martie, după discursul privind Starea Naţiunii susţinut de Putin în 20 februarie, pe care unii l-au văzut ca o încercare din partea sa de a-şi îmbunătăţi imaginea afectată în mod dramatic de mişcarea extrem de nepopulară a guvernului de a creşte în 2018 vârsta de pensionare.

Conform publicaţiei Kommersant, care a citat date strânse de compania de studii de piaţă privind mass-media Mediascope, discursul lui Putin a fost vizionat în Moscova de cel mai scăzut număr de telespectatori începând cu 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe