"Şoc şi groază". Dragnea declară că le va lua ajutoarele sociale asistaţilor apţi de muncă

Prezent la Deva, Dragnea a susţinut în faţa afaceriştilor care au ridicat problema lipsei forţei de muncă din anumite domenii că se va căuta o soluţie pentru ca de ajutoare să beneficieze doar cei care au cu adevărat nevoie.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul şi Parlamentul se vor gândi, în perioada următoare, care este cea mai bună formulă pentru ca cei care pot munci dar nu o fac, preferând să trăiască ca asistaţi social, să nu mai poată beneficia de ajutoare de la stat, a declarat joi, la Deva, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care afacerişti din judeţul Hunedoara le-au ridicat liderului PSD şi premierului Mihai Tudose problema lipsei forţei de muncă, în cadrul unei întâlniri organizate la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) din Deva.

"S-a discutat despre lipsa forţei de muncă din anumite domenii. S-a discutat şi despre ajutoarele sociale şi trebuie să o spunem foarte clar că, din păcate, o idee generoasă, care a fost lansată cu mulţi ani în urmă şi a generat această lege a ajutoarelor sociale, a avut şi efecte nedorite, în sensul că sunt mulţi cetăţeni români care sunt activi, care pot munci, şi care preferă să se mulţumească doar cu acele ajutoare sociale, în condiţiile în care din ce în ce mai multe companii din România spun că nu au forţă de muncă suficientă. Şi aici şi Guvernul şi Parlamentul o să ne gândim, în perioada următoare, care este cea mai bună formă prin care cei care într-adevăr au nevoie (de ajutor, n.r.) şi nu pot munci să poată să fie ajutaţi într-un fel, dar ceilalţi să nu mai poată să beneficieze de aceste ajutoare sociale", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Alt subiect ridicat de oamenii de afaceri a fost şi cel al licitaţiilor care sunt câştigate cu preţul cel mai mic, ulterior dovedindu-se că firmele care şi-au adjudecat lucrările nu le pot realiza din punct de vedere al calităţii sau nu pot respecta proiectul.

"Acest criteriu care, încet - încet, a devenit exclusiv, generează lucrări de proastă calitate pentru că este o bătălie în a merge la licitaţii cu preţuri foarte mici. După ce au câştigat licitaţia îşi dau seama că nu pot respecta proiectul şi ceea ce au pus în ofertă şi ajungem la situaţii nedorite, plecând de la autostrăzi, până la drumuri naţionale sau judeţene", le-a răspuns liderul PSD afaceriştilor.

La ieşirea din sediul Camerei de Comerţ, Dragnea a fost aşteptat de un grup de aproximativ 10 persoane, care au strigat lozinci împotriva PSD şi a liderului acestuia, arată sursa citată. Potrivit unei înregistrări video postată de Vocea Diasporei, azi la Deva, unul dintre însoţitorii lui Dragnea, deputatul PSD Laurenţiu Nistor i-a spus unui protestatar "Dă-te dracu'!"