Saga plângerilor penale continuă. "Mortul lui Dragnea" o dă pe Carmen Dan şi pe mâna DIICOT

Un denunţător din dosarul "Referendumul", cunoscut în presă drept "Mortul lui Dragnea", a depus o nouă plângere penală împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan. (Epoch Times România)

Ministrul PSD de Interne, Carmen Dan, s-a trezit cu o nouă plângere penală pe numele său, de data aceasta la DIICOT, pentru că ar fi organizat un grup infracţional pentru retrocedarea unor terenuri din judeţul Teleorman. Denunţătorul, pe numele său Romică Părpălea, este nimeni altul decât "Mortul lui Dragnea", fost vicepreşedinte al PSD Teleorman.

Nu demult, Romică Părpălea se prezenta la sediul DNA din Capitală şi depunea plângere pe numele ministrului Carmen Dan, pe care o acuza de "abuz în serviciu, trafic de influenţă, s-ar putea şi luare de mită". În replică, protejata liderului PSD Liviu Dragnea l-a denunţat şi ea pe Părpălea la DIICOT pentru şantaj, atac la ordinea constituţională, denunţ calomnios şi organizare de grup infracţional. Acum, Părpălea revine cu o nouă plângere, şi el tot la DIICOT de data aceasta.

"Doamna Carmen Dan va trebui să explice cum a organizat acest grup infracţional organizat la nivelul Prefecturii, cum a putut, din postura de prefect al judeţului Teleorman, să oblige, în complicitate cu subprefectul, să-i ia din atribuţiunile acestuia privind înfiinţarea comisiilor de fond funciar. În România se face mare tevatură pentru aşa-zisele retrocedări. Am să demonstrez procurorilor cum mecanismul pe bani publici, iniţiat de doamna Carmen Dan la nivelul judeţului Teleorman, a avut acces în 92 de localităţi, împreună cu un grup de persoane din interiorul Prefecturii Teleorman", a declarat Părpălea la intrare în sediul DIICOT, citat de Agerpres.

Potrivit denunţătorului, acest grup infracţional este format din 7-8 persoane de la nivelul Prefecturii Teleorman şi în acest caz ar fi implicaţi şi judecători.

"Am avut o întâlnire, puţin mai înainte, cu o persoană care a fost numită rapid la Tribunalul Teleorman. Este un judecător, Gudac Petrică, a cărui vilă a fost făcută de Tel Drum ca o recompensă. Nu mai exista nicio societate să-i facă o vilă unui judecător din Teleorman decât Tel Drum şi acum este preşedintele Tribunalului Teleorman?. "Eu nu sunt ca cei din PSD să merg cu fanfară şi oameni în spatele meu. Nu am avut niciodată oameni politici în spatele meu. A fost odată Liviu Dragnea, când era preşedinte la Consiliul Judeţean Teleorman şi preşedinte PSD Teleorman. Că primesc informaţii de la cetăţeni din judeţul Teleorman, că primesc informaţii legale de la Curtea de Conturi. Am să vă prezint şi o să prezint şi procurorilor un proces verbal cu 23 de pagini emis de Curtea de Conturi - filiala Teleorman şi veţi vedea sporuri de dispozitiv cum au fost trecute cu vederea de cel care trebuia să verifice legalitatea tuturor documentelor, reprezentantul Guvernului în judeţul Teleorman, care era prefectul Carmen Dan", a precizat Părpălea.

În acelaşi timp, denunţătorul a acuzat-o pe Carmen Dan că a fost implicată în modificarea proceselor verbale la alegerile din 2012.

"Cu doamna Carmen Dan m-am întâlnit în anul 2012, când era un neînsemnat membru de partid, o ţinea Dragnea în culise. A fost preşedinte la o secţie de votare cu mine. Eram colegi atât la alegerile locale, cât şi la referendumul din iulie 2012. Doamna Carmen Dan să vă explice ce a căutat în joia dinaintea alegerilor în biroul actualului deputat Boboc Valentin, unde am fost şi eu şi toţi ceilalţi preşedinţi din secţiile de votare, în care ne oferea directive clare venite din partea domnului Dragnea să modificăm procesele verbale în dosarul 'Referendumului', deoarece prezenţa de vot la secţia mea era de 38%. Verificaţi la secţia unde Carmen Dan a fost preşedinte, dacă s-a modificat procesul verbal cu prezenţa la vot la alegerile locale", a afirmat Părpălea.

În presă, bărbatul e cunoscut drept "mortul lui Dragnea", întrucât, în urmă cu patru ani Dragnea, îi acuza pe procurori că l-au trimis în judecată în dosarul Referendumului în baza unui denunţ făcut de o persoană decedată în 1991. Imediat Romică Părpălea a ieşit cu declaraţii şi a spus că el este denunţătorul din Dosarul Referendumului şi că, iată, este viu.