Macovei: Trioul Iordache-Nicolicea-Şerban Nicolae, imaginea dispreţului pe care PSD îl are faţă de români

Cu tot sistemul împotriva lor, PSD&ALDE grăbesc adoptarea modificărilor legilor Justiţiei şi renunţă la dezbaterea publică, a tras un semnal de alarmă europarlamentarul Monica Macovei.
Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

PSD&ALDE îi fac cadou lui Liviu Dragnea legile Justiţiei. Graba cu care majoritatea PSD&ALDE a decis asumarea legilor Justiţiei ca iniţiativă legislativă şi dezbaterea lor în procedură de urgenţă în Parlament este semnalul că independenţa justiţiei este în pericol, a remarcat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, europarlamentarul Monica Macovei.

"Trioul împotriva justiţiei libere şi independente, Iordache-Nicolicea-Şerban Nicolae, va coordona modificările la legile Justiţiei, după ce ministrul Tudorel Toader şi-a făcut treaba şi a scris proiectele. Procedura de urgenţă înseamnă lipsa unei dezbateri publice reale, iar declaraţiile că se va păstra procedura de numire a procurorilor şefi, că Inspecţia judiciară nu va trece la Ministerul Justiţiei, de exemplu, n-au nicio valoare. Nu este prima dată când PSD&ALDE spun un lucru şi fac exact pe dos. Dacă PSD&ALDE ar fi ţinut cont de opinia publică, astăzi nu am fi avut nicio discuţie despre legile Justiţiei", a declarat Macovei.

Fostul ministru a atras atenţia că, pentru prima dată în România, peste 4.000 de judecători şi procurori au semnat un protest şi au cerut renunţarea la modificarea legilor Justiţiei. Consiliul Superior al Magistraturii a dat deja aviz negativ, iar şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Procurorul general au criticat proiectele şi au cerut retragerea lor.

"Cu tot sistemul împotriva lor, PSD&ALDE grăbesc adoptarea modificărilor legilor Justiţiei şi renunţă la dezbaterea publică. Ce aşteptări să ai de la Iordache-Altă întrebare, care, întrebat dacă era un moment bun pentru petrecerea dată luni seara de Dragnea, la două zile de la ziua sa de naştere şi exact când românii comemorau 2 ani de la tragedia din Colectiv, a răspuns "Asta-i viaţa!"? Ce aşteptări să ai de la Şerban Nicolae care a spus că rezistenţa anticomunistă din munţi "este una care slăbea capacitatea de apărare a României"? Ce aşteptări să ai de la Eugen Nicolicea care a schimbat geografia României din cuvinte, susţinând că braţul Pavel nu mai există, deci nici Insula Belina, astfel încât nu se mai justifică dosarul Belina? Trioul împotriva justiţiei independente, Iordache-Nicolicea-Şerban Nicolae, este imaginea dispreţului pe care PSD îl are faţă de români.", a precizat Macovei.