Smiley pe primul loc în topul celor mai difuzaţi artişti români

Smiley
Smiley (facebook.com)

Smiley ocupă primul loc în topul celor mai difuzaţi artişti români în anul 2014. Îndrăgitul cântăreţ a câştigat peste 130.000 de lei, potrivit datelor centralizate de Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM), în urma celor două repartiţii anuale.

CREDIDAM a organizat o conferinţă de presă vineri, unde a fost prezentat clasamentul celor mai bine plătiţi artişti din România, în 2014, sumele repartizate acestora, precum şi alte probleme cu care se confrunta organizaţia în colectarea drepturilor de autor.

La acest eveniment au participat Ştefan Gheorghiu, director general CREDIDAM, Mihai Cernea, preşedinte al Consiliului Director CREDIDAM, Iulian Vrabete, vicepreşedinte al Consiliului Director CREDIDAM, Gheorghe Turda, preşedinte al Comisiei Permanente Speciale privind accesul la informaţii, şi Carmen Tănase, membru în Comisia Permanentă Specială privind accesul la informaţii.

Clasamentul reflectă drepturile băneşti repartizate de Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi, conform volumului difuzării interpretării lor de utilizatorii din diverse medii: televiziune, radio, cinema, cablu, copie privată, ambiental, internet.

Interpretul de muzică pop Smiley a încasat peste 130.000 de lei, pe locul 2 se află Connect-R, care a obţinut peste 120.000 de lei, iar locul al treilea i-a revenit lui Mihai Mărgineanu, cu încasări de peste 100.000 de lei.

Pe locurile următoare s-au clasat Matteo (peste 100.000 de lei), Mihai Bobonete (peste 100.000 de lei), Daniel Deneş, membru al formaţiei Fly Project (peste 90.000 de lei), Tudor Ionescu, membru al formaţiei Fly Project (peste 85.000 de lei), Andra (peste 82.000 de lei), Loredana Groza (peste 74.000 de lei), DJ Săva (peste 67.000 de lei), Lora (peste 60.000 de lei), precum şi membrii formaţiei Holograf - Dan Bittman, Romeo Dediu, Octav Furtună, Emilian Petroşel, Iulian Vrăbete -, cu încasări de peste 58.000 de lei fiecare.

Referitor la încasările actorilor - care, de altfel, nu se află în topul celor mai difuzaţi artişti - Carmen Tănase a precizat că în această situaţie "se discută numai despre actorii care apar în seriale TV şi în reclame. Ei nu sunt foarte mulţi, sunt puţini, iar la teatru, din păcate, apariţia la teatru nu are cum să se contorizeze. Deci, ei sunt destul de puţini cei care apar la TV, în comparaţie cu cei care sunt pe piaţă acum. Sumele nu sunt foarte mari, comparativ cu muzică, sunt mult mult mai mici, seriale nu prea mai sunt, sunt redifuzări care se plătesc mult mai puţin decât o primă difuzare".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură