Filmul "Gone Girl" desemnat cel mai bun lungmetraj la Hollywood Film Awards

Hollywood
Hollywood (ROBYN BECK/AFP/Getty Images)

Filmul "Gone Girl", al lui David Fincher, a câştigat trofeul pentru cea mai bună peliculă de lungmetraj la ediţia a 18-a a Hollywood Film Awards, ceremonie care a avut loc vineri la Hollywood Palladium din Los Angeles, iar filmul "The Imitation Game" a primit nu mai puţin de patru premii, informează contactmusic.com, potrivit Mediafax.

Filmul "Fata dispărută/ Gone Girl" - rolurile principale fiind interpretate de Ben Affleck şi Rosamund Pike - a mai câştigat premii la categoriile "cel mai bun scenariu" şi "cel mai bun sunet".

În thrillerul "Fata dispărută" este înfăţişată drama lui Nick Dunne, care anunţă autorităţile că la aniversarea a cinci ani de la căsătorie i-a dispărut soţia. Odată cu dispariţia soţiei sale, este hărţuit de presă şi poliţişti devenind punctul central al interesului mediatic. Imaginea căsniciei perfecte a lui Nick este ameninţată de suspiciuni şi întrebări, odată cu ieşirea la iveală a minciunilor şi comportamentului straniu al acestuia. Astfel că toţi se întreabă dacă Nick şi-a ucis soţia.

Pelicula de lung metraj "The Imitation Game" a câştigat patru premii la gala Hollywood Film Awards: Benedict Cumberbatch - interpretul savantului Alan Turing - a câştigat premiul pentru cel mai bun actor; Keira Knightley a fost preferată la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar; Morten Tyldem a primit premiul pentru cel mai bun regizor şi Alexandre Desplat a fost considerat cel mai bun compozitor.

Premiul pentru cea mai bună actriţă a fost obţinut de Julianne Moore pentru rolul din filmul "Still Alice", iar Robert Duvall a fost desemnat câştigător la categoria "cel mai bun actor în rol secundar", pentru interpretarea din "Judecătorul/ The Judge".

La acelaşi eveniment, actorul Michael Keaton a primit premiul pentru întreaga carieră artistică.

Gala Hollywood Film Awards este primul eveniment din sezonul trofeelor hollywoodiene, care se încheie în mod tradiţional cu marea gală de decernare a Oscarurilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură