Sfaturi oferite de Bruce Lee

Statuia lui Bruce Lee din Hong Kong.
Statuia lui Bruce Lee din Hong Kong. (Wikipedia.)

Bruce Lee a obţinut o diplomă în Filozofie studiind la Universitatea Washington iar înainte să plece a lăsat oamenilor multe din ideile sale. În continuare, vă prezentăm 8 citate ale lui Bruce Lee care pot reprezenta o sursă de inspiraţie.

1. Alege pozitivul

Ai o alegere. Tu eşti stăpânul atitudinii tale. Alege pozitivul, constructivul. Optimismul este o credinţă care duce la succes.

2. Nu te teme de eşecuri. În timpul marilor încercări, este glorios chiar şi să eşuezi.

3. Greşelile pot fi întotdeauna iertate dacă o persoană are curajul să le recunoască.

4. Fii tu însuţi întotdeauna, exprimă-te şi ai încredere în tine.

Nu te duce în lume să cauţi o personalitate de succes pentru a o imita. După un timp vei începe să ignori toate numele care-ţi sunt atribuite de oameni şi vei avea încredere în cine eşti.

5. Aşa cum gândeşti, aşa vei deveni.

6. Simplitatea este cheia către excelenţă.

7. Nu sunt în lumea asta pentru a trăi conform aşteptărilor tale, iar tu nu eşti în lumea asta pentru a trăi conform aşteptărilor mele.

8. Dacă impui mereu limite tuturor lucrurilor pe care le faci, fizic sau pe orice alt fel de lucruri, acestea se vor răspândi în munca şi în viaţa ta. Nu există limite, există numai nivele, şi nu trebuie să stai acolo, ci trebuie să treci peste ele.

Bruce Lee, pe numele său adevărat Lee Jun-fan, a fost actor de film de acţiune american, instructor de arte marţiale, filozof, regizor şi fondator al Jeet Kune Do. S-a născut la 27 noiembrie 1940 în San Francisco, California, SUA; până la vârsta majoratului a crescut în Hong Kong, iar odată cu împlinirea vîrstei de 18 ani, a emigrat în SUA, pentru a-şi solicita cetăţenia americană.

Considerat unul dintre cei mai influenţi artişti de arte marţiale din toate timpurile, a ajutat la schimbarea modului în care sunt înfăţişaţi asiaticii şi a rămas foarte popular, nu numai în rândul chinezilor, datorită filmelor sale.