Simona Halep şi Sorana Cîrstea s-au calificat în turul 2 la Melbourne

După Irina Begu, astăzi au fost victorioase şi Simona Halep şi Sorana Cîrstea la Australian Open.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto)
Veronica Petrică
16.01.2018

Într-o partidă contând pentru turul 1 al turneului de Mare Şlam de la Melbourne, Australia, Simona Halep a învins-o cu scorul de 7-6, 6-1 pe tânăra australiancă dee 17 ani Destanee Aiava (193), beneficiară a unui wild card. Partida a durat o oră şi 50 de minute.

Simona Halep, care anul trecut a fost eliminată în turul 1 al acestui mare turneu, a avut un prim set dificil, australianca făcând eforturi mari pentru a-şi adjudeca această partidă, şi ca urmare la scorul de 5-2 a fost nevoită să primească îngrijiri medicale. Românca a egalat apoi la 5-5 şi a câştigat tie-breakul. În manşa a doua, Simona şi-a impus jocul, dar şi-a scrântit glezna, dar a reuşit să termine setul doi cu scorul de 6-1.

În turul 2 ea o va întâlni pe Eugenie Bouchard (Canada, 112), care a dispus de franţuzoaica Océane Dodin (85), cu scorul de 6-3, 7-6(5)

Tot astăzi, după o partidă de două ore şi 19 minute, Sorana Cîrstea (27 ani, 36 WTA), a învins-o pe kazaha Zarina Dias (24 ani, 60 WTA).

Sorana se va confrunta cu cehoaica Lucie Safarova în turul 2, care s-a impus cu 7-5, 6-3 în faţa australiencei Ajla Tomljanovic.

Româncele şi-a asigurat câte un premiu financiar de 80.000 de dolari australieni şi câte 70 de puncte WTA.

Ana Bogdan va juca şi ea astăzi cu franţuzoaica Kristina Mladenovic.

Ieri, Irina Begu s-a calificat în turul doi învingând-o pe Ekaterina Makarova, iar Monica Niculescu şi Mihaela Buzărnescu au fost eliminate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor