Shen Yun este ‘atât de sacru’ spune o profesoară de psihologie şi educaţie

Dr. Lisa Miller participă la spectacolul Shen Yun Performing Arts la Centrul Lincoln din New Yorkîn 21 aprilie 2013.
Dr. Lisa Miller participă la spectacolul Shen Yun Performing Arts la Centrul Lincoln din New Yorkîn 21 aprilie 2013. (Courtesy of NTD Television)

NEW YORK – Shen Yun Performing Arts a înfrumuseţat scena Teatrului David H. Koch de la Centrul Lincoln din New York în 21 aprilie 2013, încântând publicul ce a cumpărat toate biletele.

Dr. Lisa Miller, director de Pregătire Clinică în cadrul Universităţii Columbia, a spus că Shen Yun a fost “cel mai uimitor şi frumos spectacol.”

Dr. Miller studiază spiritualitatea şi religia, precum şi starea de bine şi sănătatea mentală, şi a ajutat la deschiderea în cadrul universităţii a Institutului pentru Trup-Minte şi Spiritualitate.

Shen Yun, cu sediul în New York, călătoreşte în jurul lumii pentru a renaşte cultura antică chineză inspirată de divin.

“Tehnicile sofisticate de dans, o orchestră mixtă cu instrumente din Est şi Vest, costume frumoase şi un fundal digital uimitor – acesta este Shen Yun la o primă privire”, conform website-ului Shen Yun. “Dar căutând mai adânc, puteţi descoperi un val de cultură tradiţională chineză. Fiinţe mortale şi divine se unesc pe scenă într-un singur corp.”

Dr. Miller a declarat că a simţit o afinitate pentru cultura tradiţională chineză descrisă în Shen Yun.

“Mă simt profund conectată cu spiritualitatea exprimată în spectacolul de astăzi”, a declarat ea. “Prezenţa spiritului în toţi oamenii, prezenţa conştiinţei de Buddha şi a energiei de Buddha, celebrarea vântului şi zăpezii, prezenţa tuturor oamenilor din numeroase grupuri etnice diferite – este atât de sacru.”

Cultura antică este supraîncărcată cu legende şi mituri care au ajutat la susţinerea culturii de-a lungul diferitelor ere şi dinastii.

“Idealul loialităţii, pietatea filială şi venerarea divinului sunt preţuite şi celebrate. Eroii sunt preamăriţi pentru compasiunea şi toleranţa lor precum şi pentru curajul sau determinarea lor când înfruntă probleme”, explică website-ul Shen Yun în legătură cu scurtele numere de dans care sunt bazate pe vastul dicţionar cultural.

“Mi-a plăcut enorm de mult”

Peter Roggeman, care deţine Profitable Projects, a spus de asemenea că a avut parte de o seară minunată alături de Shen Yun.

“M-am bucurat imens: energia, culorile, modul în care s-au potrivit şi unit culorile, modul în care interacţionau dansatorii”, a spus el.

Natura spirituală a culturii chineze şi astfel spectacolul în sine s-au conectat de asemenea cu el.

“Noi suntem fiinţe spirituale şi este important să cultivăm acea parte a vieţii şi existenţei noastre”, a spus el, referindu-se la un adevăr ce l-a înţeles din spectacol.

“Cu toţii avem acelaşi Creator şi cu toţii trebuie să ducem vieţi bune, aşadar să fim buni unii cu ceilalţi şi poate într-o zi ne vom întâlni cu toţii în Ceruri”, a spus soţia lui, Barbara.

Câteva dansuri ale Shen Yun descriu situaţia din China modernă, incluzând persecuţia împotriva Falun Gong, o practică de meditaţie ce este bazată pe principiul Adevăr, Compasiune şi Toleranţă. În ciuda faptului că a ajutat peste 100 de milioane de chinezi să se întoarcă la esenţa culturii tradiţionale chineze, practica a fost atacată de regimul comunist chinez şi supusă unei campanii dure de eradicare, conform website-ului Shen Yun.

“Dar practicanţii Falun Gong îşi menţin credinţa şi au continuat să expună prin mijloace paşnice nenumăratele nedreptăţi îndurate”, şuştine website-ul. “Spiritul lor de compasiune şi toleranţa descriu chiar esenţa culturii chineze vechi de 5.000 ani şi inspirată de divin.”

Dnul Roggeman a declarat că aceste dansuri i-au dat un sentiment pozitiv.

“Am speranţă pentru toţi oamenii care sunt supuşi persecuţiei”, a spus el. “Este greu să ai speranţă deoarece este atât de dificil, dar eşti inspirat de oameni care sunt dispuşi să sufere pentru a nu renunţa la credinţa lor şi pentru a-şi răspândi credinţa.”

“Binele va învinge Răul în cele din urmă,” a spus dna Roggeman.

Informaţii oferite de NTD Television şi Zachary Stieber

Shen Yun Performing Arts, cu sediul în New York, are trei companii aflate în turnee care susţin spectacole simultan în jurul lumii.

Shen Yun Performing Arts va susţine spectacole la Teatrul David H. Koch din cadrul Centrului Lincoln, între 20 şi 28 aprilie 2013. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este onorat ca sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.