Oficialii chinezi de la consulat le cer japonezilor să renunţe la Shen Yun

O scrisoare de la consulatul chinez din Fukuoka trimisă recent oficialilor guvernamentali locali şi sponsorilor, în care se cere ca aceştia să nu acorde niciun fel de sprijin pentru Shen Yun Performing Arts, o companie de muzică şi dans clasic chinez, care este în prezent în turneu în Japonia.
O scrisoare de la consulatul chinez din Fukuoka trimisă recent oficialilor guvernamentali locali şi sponsorilor, în care se cere ca aceştia să nu acorde niciun fel de sprijin pentru Shen Yun Performing Arts, o companie de muzică şi dans clasic chinez, care este în prezent în turneu în Japonia. (The Epoch Times)

Un consulat chinez din Japonia a trimis recent scrisori către companii şi oficiali guvernamentali din oraşul Fukuoka, cerându-le acestora să-şi retragă sprijinul acordat pentru Shen Yun Performing Arts, o companie de dans clasic chinez care face turnee prin toată lumea. S-a precizat că sunt în joc bunele relaţii cu Republica Populară Chineză.

Turneul Shen Yun în Japonia are loc de la 19 aprilie până în 1 mai. Shen Yun va ţine 11 spectacole în cinci oraşe şi în prezent se află în Tokyo.

Anul trecut cât şi acum doi ani, oficialii consulari chinezi au trimis de asemenea scrisori de acest fel.

Scrisoarea adresată sponsorului din acest an, analizată de The Epoch Times, îi cere omului de afaceri să anuleze sponsorizarea promotorilor locali ai Shen Yun din Fukuoka, unde este programată compania să ţină spectacolul, la data de 1 mai. Acestuia i s-a cerut în plus să-şi retragă toate activităţile din domeniul relaţiilor publice, precum şi "implicarea" sau alte tipuri de sprijin.

Oficialii guvernului local, alături de teatre, televiziuni, reviste şi trei dintre cele mai mari ziare din Japonia au primit, de asemenea, astfel de scrisori.

Scrisorile îşi justifică cererile lor ca fiind "de dragul relaţiilor chino-japoneze", potrivit textului din scrisoarea văzută de The Epoch Times. The Epoch Times a dedicat un segment special pe site-ul său pentru recenziile publicului care a văzut Shen Yun.

Autorităţile chineze au încercat mult timp să închidă spectacole Shen Yun din întreaga lume. Compania este frecvent sponsorizată de către Asociaţia Falun Dafa; Falun Dafa este o practică spirituală persecutată într-o manieră brutală de către Partidul Comunist din China.

În plus, analiştii susţin că regimul chinez se teme că publicul chinez va fi atras de cultura tradiţională chineză prezentată de Shen Yun. Partidul Comunist Chinez a căutat în ultimii şaizeci de ani să eradicheze cultura tradiţională a Chinei.

Scrisorile au fost trimise în contextul litigiilor maritime în curs de desfăşurare dintre Japonia şi Republica Populară Chineză (RPC), referitor la care mulţi japonezi simt că RPC acţionează asemenea unui terorist.

Această rundă de scrisori care vizează Shen Yun este puţin probabil să reasigure guvernul japonez că China reprezintă o prezenţă în general benignă, a indicat Koyu Nishimura, un critic şi jurnalist japonez, care a citit scrisoarea trimisă de oficialii guvernamentali. "Avem libertatea de a gândi, libertatea de a vorbi şi libertatea de a crede. De aceste lucruri se teme cel mai mult Partidul Comunist", a declarat acesta într-un interviu pentru The Epoch Times. "Lumea începe să conştientizeze adevărata natură a Partidului Comunist".

Nishimura a continuat:"Dacă acest lucru se întâmplă de fiecare dată când artiştii vin în Japonia, noi nu ar trebui să păstrăm tăcerea. Trebuie să luăm măsuri". Acesta a adăugat: "Nu trebuie să iertăm aceste acţiuni".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe