Shen Yun este “frumos, absolut uluitor”, spune o fostă directoare Prada

Donna McMaster la spectacolul de dimineaţă al Shen Yun Performing Arts susţinut la Centrul Lincoln din New York în 20 aprilie 2013.
Donna McMaster la spectacolul de dimineaţă al Shen Yun Performing Arts susţinut la Centrul Lincoln din New York în 20 aprilie 2013. (Courtesy of NTD Television)

NEW YORK – Donna McMaster a avut parte de momente fantastice alături de spectacolul Shen Yun Performing Arts susţinut sâmbătă la Centrul Lincoln, dânsa simţind o conexiune cu o ţară din partea căreia a mai primit binecuvântări înainte.

“Îţi taie respiraţia”, a spus dna McMaster, fostă directoare de planificări pentru Prada şi însărcinată cu supravegherea magazinelor din SUA şi Europa.

Acum o mamă casnică, dna McMaster a adoptat doi copii, un băiat şi o fată, din China. Fiica ei a primit un cadou special cu ocazia împlinirii vârstei de 5 anişori – un bilet la Shen Yun.

Shen Yun a fost “frumos, absolut uluitor”, a adăugat ea. “Ce spectacol !”

Cu sediul în New York, Shen Yun face anual turul lumii cu o singură misiune – aceea de a renaşte cultura antică chineză.

“Timp de 5.000 de ani, cultura divină a înflorit pe pământul Chinei”, spune website-ul companiei Shen Yun. “Comoara umanităţii a fost aproape pierdută dar, prin muzică şi dansuri uimitoare, Shen Yun aduce înapoi această cultură glorioasă.”

Dna McMaster s-a simţit norocoasă să vadă Shen Yun.

“Doresc ca toată lumea să fie la fel de binecuvântată precum am fost şi eu şi să vadă spectacolul”, a spus ea. “Spectacolul chiar a surprins cu sentimentul că te uiţi cu adevărat la cultura chineză.”

Compania nu poate susţine spectacole în China în prezent, “ceea ce este atât de supărător”, spune dna McMaster, deoarece regimul comunist chinez, conform website-ului Shen Yun, “vede în cultura tradiţională chineză, izvorâtă din credinţele budistă, taoistă şi confucianistă, drept cel mai mare rival al său.”

“Suntem atât de binecuvântaţi să putem vedea spectacolul şi îmi voi oferi toate rugăciunile ca şi ei [cetăţenii chinezi] sa îl poată vedea în China”, a adăugat ea.

Artiştii sunt “atât de frumoşi la interior şi exterior”, a spus ea.

Când fiul ei va împlini 4 ani – acum are 2 – dna McMaster îşi va aduce fiul şi familia sa să vadă Shen Yun în fiecare an, a declarat dânsa.

Între timp, fiica ei a fost deja inspirată de Shen Yun să danseze cu o prietenă în timp ce dna McMaster era intervievată.

Informaţii oferite de NTD Television şi Zachary Stieber

Shen Yun Performing Arts, cu sediul în New York, are trei companii aflate în turnee care susţin spectacole simultan în jurul lumii.

Shen Yun Performing Arts va susţine spectacole la Teatrul David H. Koch din cadrul Centrului Lincoln, între 20 şi 28 aprilie 2013. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este onorat ca sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură