Lazăr, pe baricade: Parcursul legilor Justiţiei, deturnat. Proiectul trebuie retrimis la Ministerul Justiţiei

Parlamentul trebuie să retrimită proiectul de modificare a legilor Justiţiei la ministerul condus de Tudorel Toader în vederea complinirii aspectelor de fond şi de formă sesizate public de către corpul magistraţilor şi de reprezentanţii societăţii civile, a solicitat Parchetul General.
Augustin Lazăr (Florin Chirilă / Epoch Times România)
Andrei Pricopie
26.10.2017

Deturnarea parcursului declarat al proiectului de modificare a legilor Justiţiei nu îndeplineşte standardele de exigenţă în ceea ce priveşte dezbaterea publică şi dialogul interinstituţional, a transmis joi, în cadrul unui comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie reiterează poziţia conform căreia orice modificări de substanţă propuse a fi aduse legilor justiţiei au o importanţă deosebită atât pentru sistemul judiciar, cât şi pentru societatea românească în ansamblu. În acest context, apreciem ca fiind necesară organizarea unei dezbateri publice autentice, condiţia transparenţei fiind obligatorie într-un stat de drept în care independenţa şi buna funcţionare a justiţiei sunt esenţiale", se arată în comunicatul citat.

Ministerul Public consideră că deturnarea parcursului declarat al modificărilor – de la iniţiativa legislativă a Guvernului prin Ministerul Justiţiei la transmiterea acestor modificări către Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei – nu îndeplineşte standardele de exigenţă în ceea ce priveşte dezbaterea publică şi dialogul interinstituţional.

"În aceste condiţii, conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie apreciază că îndeplinirea standardelor enunţate anterior poate fi realizată prin retrimiterea de către Parlamentul României a proiectului de modificare a legilor justiţiei la Ministerul Justiţiei în vederea complinirii aspectelor de fond şi de formă sesizate public de către corpul magistraţilor şi de reprezentanţii societăţii civile", a subliniat instituţia condusă de Augustin Lazăr.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor