Predoiu: PSD şi ALDE încearcă în Justiţie o crimă cu autor necunoscut

Nimeni nu-şi asumă politic proiectul de modificare a legilor Justiţiei, care a fost acum împins în Parlament. Sub masca Mecanismului de Cooperare şi Verificare, se încearcă, de fapt, politizarea numirii şefilor parchetelor, a tras un semnal de alarmă liberalul Cătălin Predoiu.
Cristian Predoiu
Cristian Predoiu (Mihut Savu / Epoch Times)

PSD şi ALDE încearcă să însceneze o crimă cu autor necunoscut în cazul proiectului de modificare a legilor Justiţiei, a acuzat miercuri, la Parlament, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

"Este destul de clar pentru noi că PSD şi ALDE încearcă în Justiţie o crimă cu autor necunoscut. Nimeni nu-şi asumă politic proiectul de modificare a Legilor Justiţiei. Este, tehnic, elaborat de către minister şi împins în Parlament fără niciun fel de asumare pe soluţiile respective. În sistemul judiciar de urgenţă este nevoie de calmarea interinstituţională şi anume un efort de mediere din partea ministrului atât cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cât şi cu Ministerul Public, astfel încât, pe baza legii, să se calmeze toate conflictele care există în sistemul judiciar şi să se treacă la problemele reale ale sistemului. Urgenţă în plan legislativ nu sunt Legile Justiţiei, ci modificarea codurilor pentru a fi puse în acord cu deciziile Curţii Constituţionale şi Directiva europeană privind garanţiile şi drepturile procesuale", a declarat Predoiu.

În opinia fostului ministru al Justiţiei, ar trebui rezolvate mai întâi modificările la coduri pentru a fi puse în acord cu deciziile Curţii Constituţionale şi auditul sistemului judiciar şi de-abia după aceea să se treacă la modificarea Legilor Justiţiei.

"În primul rând, trebuie un dialog pe care ministrul să-l preia cu CSM şi cu Ministerul Public pentru a se calma toate aceste conflicte interinstituţionale. Doi: în Parlament, trebuie finalizate modificările la coduri astfel încât să fie aliniate cu deciziile CCR. La minister trebuie finalizat acel audit al sistemului judiciar pe care l-a anunţat ministrul Toader chiar la preluarea mandatului şi abia după ce toate aceste lucruri sunt rezolvate să se treacă la modificarea Legilor Justiţiei. Aceasta este ordinea firească şi nu ce încearcă PSD să facă azi. E ca şi cum ai încerca să dărâmi o casă ca să îţi apropii o cărămidă din acea casă", a precizat Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne