Serbia importă energie electrică suplimentară din Macedonia, şi cere populaţiei să facă economie

(photos.com)
Epoch Times România
13.02.2012

Autorităţile sârbe au contractat cantităţi suplimentare de energie electrică din Macedonia, dar au cerut cetăţenilor să facă economie, în condiţiile în care temperaturile sunt în continuare foarte scăzute.

Secretarul de stat pentru energie Dusan Mrakici a subliniat luni că actualul consum de curent electric trebuie redus cu încă 3% - 4%.

Mrakici a precizat că, în prezent, consumul de electricitate este cu 5% mai mic decât în mod normal, dar această economie nu este suficientă şi a îndemnat populaţia să urmeze recomandările pentru o conservare mai bună a curentului.

"Suntem încrezători că nu vor fi pene de curent decât dacă centralele suferă accidente majore", a spus secretarul de stat, amintind că circa 75% din electricitatea consumată în ţară este folosită de locuinţe.

Următoarele zile vor arăta dacă măsurile guvernului sunt eficiente, a adăugat el, precizând că situaţia din Europa este critică, dar livrările de gaz către Serbia sunt stabile.

Luni dimineaţă, cea mai scăzută temperatură înregistrată în Serbia a fost de minus 13 grade Celsius. Temperaturile ar urma, însă, să crească de vineri.

Până în prezent, ninsorile abundente şi gerul au provocat moartea a 20 de persoane în Serbia, în timp ce alte două sunt dispărute, iar 239 au fost salvate, a declarat şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul de Interne.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor