Adrian Năstase îndeamnă la solidaritate faţă de sinistraţi

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
13.02.2012

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, îi îndeamnă pe români la solidaritate faţă de sinistraţii din judeţele afectate de căderile mari de zăpadă.

Prin intermediul unei postări pe blogul personal, fostul premier ironizează totodată faptul că preşedintele Traian Băsescu s-a aflat în aceste zile la Predeal, dar şi faptul că fostul premier Emil Boc "a dat cu lopata în scop pur imagologic".

"Recomandarea mea este să nu urmaţi exemplul dat de primul om în stat, de preşedintele schior Traian Băsescu. Cel mai bine, în aceste momente grele pentru mulţi din semenii noştri, este ori să ieşiţi afară să daţi zăpada din faţa caselor, fie să staţi în casă şi să va feriţi de frig, dar oferind o mână de ajutor (financiar sau în produse) celor în nevoie. Sigur, există şi posibilitatea practicării sporturilor de iarnă. Dar nu când sunteţi într-o demnitate publică. Nu când sunteţi şeful unui stat îngropat în zăpezi, nu pentru că ninge, periodic, în România, ci pentru că cei care iau periodic bani de deszăpezire nu se echipează cu echipamentele necesare pentru astfel de situaţii. Pentru că, vorba aia, este distanţă mare între preşedintele jucător şi cel schior. Şi un dram de solidaritate faţă de "poporul suveran" nu ar strica unui om care, conform declaraţiilor sale, nu este dispus să schimbe nimic la el, în contextul în care este atât de schimbat. Tocmai de aceea, vă întreb:

ce abordare este mai bună, cum treci mai uşor iarna? Cu lopata, în scop pur imagologic al unui Emil Boc sau cu schiurile prezidenţiale? Şi la ce ne putem aştepta odată cu venirea primăverii, din partea actualei puteri, atunci când România se va dezgheţa? Mai este loc de solidaritate în ţara noastră?", spune Năstase pe blogul său.

El a reamintit că PSD a luat decizia, în cadrul USL, de a nu susţine actualul Guvern.

"Dacă ne menţinem în modelul de hăhăială promovat de actualul preşedinte al României, dacă nu dorim sincer o schimbare de model politic, ei bine abia atunci cred că ar trebui să ne îngrijorăm cu toţii. Pe de altă parte, mesajul nostru trebuie să fie coerent. Am plecat din Parlament pentru că nu mai sunt respectate regulile democraţiei parlamentare. Am decis că sprijinim platforma de protest a străzii, inclusiv prin protest parlamentar. Am arătat că nu au fost respectate regulile privind avizarea în Parlament a miniştrilor propuşi. Am fost nemulţumiţi de simulacrul de "consultări" de la Cotroceni. Am decis să nu participăm la votul de învestire în Parlament. Am hotărât să atacăm la Curte hotărârea de învestire. Am decis că nu sprijinim niciun produs marca "Băsescu". Acesta a fost contextul în care s-a desfăşurat procedura de învestire", a detaliat liderul CN al PSD.

În context, el s-a arătat de acord cu "un prieten" care a apreciat că discursul din Parlament susţinut la învestirea Guvernului de preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost foarte bun, "dar ar fi fost perfect dacă la sfârşit ar fi adăugat - "Mesajul meu a fost o mostră despre felul în care noi ne-am putea raporta la Guvern în condiţii de normalitate".

"Din păcate, acesta este tot un guvern Băsescu, cu aceleaşi obiective şi aceleaşi metode. De aceea nu participăm la învestirea lui şi îl vom ataca la CC. În consecinţă, vă rugăm şi pe dvs, parlamentari ai puterii - umiliţi permanent de deciziile luate la Cotroceni, să votaţi împotriva acestui guvern propus de Traian Băsescu. Sigur, după război...", a mai comentat fostul premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor