Senatorul PSD Nicolae Bădălău urmărit penal în dosarul evaziunii de 50 de milioane de euro

Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA
Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA (Epoch Times România)
Epoch Times România
28.10.2013

Procurorii DNA au dispus începerea urmării penale faţă de senatorul PSD Niculae Bădălău, implicat în uriaşul scandal al evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro.

Bădălău este acuzat de trafic de influenţă şi de apărarea intereselor unei societăţi implicate într-un circuit financiar fraudulos. În urma intervenţiilor senatorului pe lângă conducerea

Senatorul Bădălău s-a prezentat astăzi la DNA pentru audieri. După trei ore de discuţii cu procurorii, senatorul PSD a declarat că toate învinuirile procurorilor DNA se bazează pe convorbiri telefonice.

Alături de Bădălău, în dosarul privind activitatea infracţională a peste 100 de societăţi comerciale româneşti şi străine ce au adus statului un prejudiciu de peste 50 de milioane euro este implicată şi Angela Nicolae, procuror şef de birou de la Parchetul General Angela Nicolae.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat luni percheziţia domiciliară şi a biroului, precum şi reţinerea şi arestarea preventivă a Angelei-Eugenia Nicolae — procuror-şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe — altele decât PHARE din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie., se informează într-un comunicat al CSM.

50 de persoane sunt urmărite penal pentru corupţie şi evaziune în dosarul în care poliţiştii fac peste 160 de percheziţii şi, printre ei, mai sunt şi alte persoane cu funcţii importante în afară de Bădălău şi Angela Nicolae.

"Da, sunt şi alte persoane cu funcţii importante, dar detalii vor putea fi oferite tot după ce se termină activităţile procedurale", a declarat luni Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

În acest moment, senatorul PSD Bădălău se bucură de imunitatea parlamentară pe care i-o conferă funcţia sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor