Numeroşi oficiali implicaţi într-un caz de evaziune fiscală cu prejudiciu de 50 milioane euro

(photos.com)
Epoch Times România
28.10.2013

În Bucureşti, Prahova, Giurgiu, Arad, Călăraşi, se desfăşoară luni 160 de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 50 de milioane euro, dispunându-se urmărirea penală pentru 50 de persoane. Printre persoanele implicate sunt senatorul PSD Niculae Bădălău, procurorul şef de birou de la Parchetul General Angela Nicolae, precum şi angajaţi ai Ministerului Finanţelor Publice, avocaţi, administratori de firme.

Conform unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, luni dimineaţă au loc 160 de percheziţii la sediile unor firme şi locuinţe din Bucureşti şi din judeţele Prahova, Giurgiu, Arad, Călăraşi şi Ialomiţa, într-o cauză penală complexă privind infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală, în care sunt implicate numeroase persoane care sunt constituite într-un grup infracţional organizat.

Conform sursei citate, este vizată activitatea a peste 100 de firme din ţară şi din străinătate, persoanele implicate având calitatea de administratori de societăţi comerciale români şi străini, avocaţi, contabili, precum şi angajaţi ai Ministerului Finanţelor Publice. S-a dispus începerea urmăririi penale pentru 50 de persoane dintre cele implicate.

Senatorul PSD Niculae Bădălău şi procurorul şef de birou de la Parchetul General Angela Nicolae sunt, de asemena, implicaţi în dosarul privind activitatea infracţională cu un prejudiciu de peste 50 de milioane euro, conform Agerpres.

Niculae Bădălău este cercetat de procurorii DNA în dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro, informează România TV. Niculae Bădălău este senator PSD de Giurgiu, membru al Comisiei pentru drepturile omului şi minorităţi. Bădălău a mai fost cercetat în trecut pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi fals în declaraţi, potrivit telegrama.ro

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat percheziţia domiciliară şi a biroului, precum şi reţinerea şi arestarea preventivă a Angelei-Eugenia Nicolae, procuror-şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe - altele decât PHARE din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a declarat luni că sunt implicate şi alte persoane cu funcţii importante în dosarul în care se fac peste 160 de percheziţii şi în care prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro.

"Da, sunt şi alte persoane cu funcţii importante, dar detalii vor putea fi oferite tot după ce se termină activităţile procedurale", a afirmat Kovesi.

"Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de constituire într-un grup organizat, corupţie, evaziune fiscală. Printre persoanele cercetate se află administratori de firme, avocaţi, angajaţi ai MFP, precum şi alte persoane. Vor fi aduse la audieri 80 de persoane, din care aproximativ 50 vor fi puse sub învinuire şi li se va aduce la cunoştinţă învinuirea. Prejudiciul estimat în cauză este de peste 50 de milioane de euro. S-au dispus măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului. O parte din bunuri vor fi identificate astăzi cu ocazia percheziţiilor", a mai afirmat Kovesi.

În această amplă acţiune, procurorii sunt sprijiniţi de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), precum şi de angajaţi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) şi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). De asemenea, procurorii beneficiază de sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor