Senator PSD respinge recomandarea ca membrii cu probleme în justiţie să se suspende

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Se pare că sugestia venită din partea conducerii PSD potrivit căreia membrii cu probleme în justiţie să se suspende din partid, sau să îşi dea demisia, nu este prea apreciată în cadrul formaţiunii. Cel puţin nu în Constanţa unde domnesc baroni Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, titularii unui număr impresionat de dosare penale. Recent, Nicolae Moga, un senator din aceeaşi regiune şi-a manifestat dezaprobarea faţă de o astfel de recomandare.

"Judecătorul este cel care împarte dreptatea. Dacă el spune, în final, că eşti vinovat, nu mai faci activitate politică, s-a terminat. Până atunci, toţi membrii de partid, toţi cetăţenii români beneficiază de prezumpţia de nevinovăţie. Nu mi se pare o chestiune corectă.

A fost o propunere, s-a discutat în partid lucrul ăsta, dar nu s-a luat o hotărâre pentru că nu poate lua o hotărâre nici Victor Ponta, nici Biroul Politic al PSD. Trebuie să o ia un congres. Şi trebuie modificat statutul", a declarat parlamentarul constănţean, citat de stiripesurse.ro.

O astfel de propunere nu va trece la congresul PSD, consideră Nicolae Moga, care a explicat că aceasta este o consecinţă directă a faptului că "PSD este asimilat cu un partid corupt", însă percepţia ar fi greşită.

În ceea ce priveşte propunerea de limitarea, la două, a mandatelor aleşilor, senatorul este de acord: "Mi se pare o chestiune bună, două mandate sunt suficiente, dar trebuie modificată Constituţia."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne