Şeful CJ Caraş Serverin, Sorin Frunzăverde, plasat sub control judiciar de procurorii DNA

Congresul PNL, 22-23 Febroarie 2013, Bucureşti, România. În imagine, Sorin Frunzăverde
Congresul PNL, 22-23 Febroarie 2013, Bucureşti, România. În imagine, Sorin Frunzăverde (Epoch Times România)
Loredana Diacu
15.05.2015

Procurorii DNA au dispus, vineri, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, faţă de şeful Consiliului Judeţean Caraş Severin, liberalul Sorin Frunzăverde, sub acuzaţia de instigare la şantaj şi folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în vederea obţinerii unui folos necuvenit.

În ordonanţa de dispunere a controlului judiciar se arată că există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

"În perioada cuprinsă între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014, inculpatul Frunzăverde Sorin şi-a folosit influenţa pe care o avea în calitatea sa de preşedinte al CJ Caraş Severin şi de vicepreşedinte al unui partid, asupra persoanei care avea calitate de vicepreşedinte al CJ şi membru în acelaşi partid, în scopul obţinerii unor foloase necuvenite – respectiv să obţină, în al doilea tur de scrutin, un număr mai mare de voturi pentru candidatul formaţiunii din care făcea parte şi, implicit, să-şi consolideze poziţia în cadrul acestei formaţiuni politice, dar şi în plan administrativ, prin condiţionarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului.

De asemenea, inculpatul Frunzăverde Sorin a determinat aceeaşi persoană, vicepreşedinte al CJ, să îi şantajeze pe primarii care au părăsit partidul politic din care fac parte cei doi, ameninţându-i că, dacă nu vor face demersuri în vederea obţinerii unor rezultate favorabile candidatului formaţiunii din care făceau parte, la turul doi al alegerilor prezidenţiale, nu vor primi alocări bugetare de la CJ în anii 2015-2016".

Acum trei zile procurorii DNA au început urmărire penală şi faţă de vicepreşedintelui CJ Caraş Severin, Ghiorghioni Ionesie, un apropiat al lui Frunzăverde, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Ionesie a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la un om de afaceri.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor