Şeful Academiei Mondiale de Ştiinţe Biomedicale: Virusul Wuhan e produs în laboratoarele Chinei. Un vaccin eficace, improbabil

China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan
China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan (NOEL CELIS/AFP via Getty Images)

De curând, varianta oficială a regimului comunist privind originea virusului Wuhan - dar şi promisiunile deşarte făcute de oficiali din domeniul sănătăţii, precum dr. Anthony Fauci - au primit o lovitură importantă în momentul în care unul dintre cei mai eminenţi doctori în biotehnologie, Prof. Giuseppe Tritto, a atras atenţia că virusul Wuhan a fost produs într-un laborator chinez şi că dezvoltarea unui vaccin este "puţin probabilă".

Dr. Giuseppe Tritto nu este doar un expert recunoscut la nivel internaţional în biotehnologie şi nanotehnologie, cu o carieră academică impecabilă, ci este şi preşedintele Academiei Mondiale de Ştiinţe şi Tehnologii Biomedicale (World Academy of Biomedical Sciences and Technologies / WABT), instituţie fondată sub egida UNESCO în 1997.

Cu alte cuvinte, este un om de o valoare considerabilă în comunitatea ştiinţifică globală. La fel de important, unul dintre obiectivele WABT este analizarea efectului biotehnologiilor - de exemplu ingineria genetică - asupra umanităţii.

În noua sa carte, acest om de ştiinţă de renume mondial face exact acest lucru. El spune răspicat că virusul Wuhan nu a fost în niciun caz o bizarerie a naturii care a trecut bariera speciilor ajungând cumva - nu se ştie nici acum în ce mod - de la liliac la om. Ci a fost conceput genetic în laboratorul P4 din Institutul de Virologie din Wuhan, în cadrul unui program supravegheat de militarii chinezi.

Citiţi şi Virusul Wuhan foloseşte acelaşi mecanism de a scăpa de imunitatea organismului ca virusul HIV

Cartea Prof. Tritto, care în prezent este disponibilă numai în italiană, se numeşte Cina COVID 19: La Chimera che ha cambiato il Mondo (COVID 19 chinez: Himera care a schimbat lumea). Volumul a fost publicat pe 4 august de o mare editură italiană, Edizioni Cantagalli, care, ca un făcut, a publicat acum câţiva ani ediţia italiană a uneia dintre cărţile mele, Controlul populaţiei (Controllo Demografico în italiană).

Ce scoate în evidenţă cartea Prof. Tritto este faptul că demonstrează - fără drept de apel, în opinia mea - modul în care un coronavirus deţinut de Armata Partidului Comunist Chinez a fost modificat genetic pentru a deveni virusul Wuhan care acum face ravagii în lume. Povestea descrisă de el nu lasă nici o îndoială că este o „himeră”, un organism creat într-un laborator.

De asemenea, dr. Tritto uneşte dovezile care leagă laboratorul Wuhan de Franţa şi Statele Unite, arătând modul în care ambele ţări au acordat ajutor financiar şi ştiinţific chinezilor, în momentul în care aceştia au început să efectueze experimente de bioinginerie din ce în ce mai periculoase. Deşi nici virologii americani, nici cei francezi nu sunt responsabili pentru rezultatul final - un coronavirus extrem de infecţios şi o pandemie globală - implicarea lor timpurie poate explica de ce atât de mulţi insistă că „himera” trebuie să provină din natură. Ultimul lucru pe care l-ar recunoaşte este că ar putea fi implicaţi în dezvoltarea lui.

Cei dintre noi care, încă de la început, am susţinut originea de laborator a virusului - am fost etichetaţi adepţi ai teoriilor conspiraţiei. Articolele noastre au fost cenzurate ca „fake news”, adesea de către virologii americani care ştiau perfect care este adevărul, dar au preferat să protejeze China şi pe ei înşişi, pentru ca ei înşişi să nu fie implicaţi.

Cele 272 de pagini ale doctorului Tritto, nume, date, locuri şi fapte lasă asemenea apologeţi fără posibilitatea de a se ascunde.

Povestea începe în urma epidemiei SARS din 2003, cu iniţiativa chineză de a dezvolta vaccinuri pentru a combate boala mortală. Dr. Shi Zhengli, despre care am scris anterior, a fost responsabilă de programul de la Institutul de Virologie din Wuhan.

În dezvoltarea vaccinului, este utilizată o tehnică numită genetică inversă pentru a crea tulpini virale care au patogenitate redusă, la care sistemul imunitar răspunde creând anticorpi împotriva virusului. Dar genetica inversă poate fi, de asemenea, utilizată pentru a crea tulpini virale care au patogenitate crescută. Acesta este ceea ce Dr. Shi, încurajată de specialiştii în biotehnologiile Armatei Chineze, a început să studieze din ce în ce mai aprofundat, potrivit Prof. Tritto.

Citiţi şi Medicul care a descoperit HIV: "Virusul Wuhan nu poate fi decât creat în laborator"

Dr. Shi Zhengli a solicitat mai întâi ajutor guvernului francez, care a construit laboratorul P4, şi Institutului francez Pasteur, care i-a arătat cum să manipuleze genomul HIV. Metoda de inserţie a genelor utilizate se numeşte „genetica inversă 2.” Folosind această metodă, a inserat un segment HIV într-un coronavirus descoperit în liliecii de potcoavă pentru a-l face mai infecţios şi letal.

Citiţi şi Agenţiile franceze de informaţii au avertizat despre posibile "scurgeri catastrofale" la Institutul Wuhan

SUA au fost implicate, de asemenea, în special prof. Ralph S. Baric, de la Universitatea din Carolina de Nord, care a primit subvenţii majore de la Institutul Naţional de Alergie şi Boli Infecţioase. Acesta este, desigur, controlat de dr. Anthony Fauci. Fauci a fost un mare susţinător al cercetării numite „câştig de funcţii” [prin care se obţin viruşi cu patologie ridicată, n.r.], iar atunci când acest lucru a fost interzis în laboratorul lui Baric, deoarece se considera prea periculos, cercetările au fost mutate în China.

Citiţi şi Institutul de Virologie din Wuhan cerceta coronaviruşi de liliac cu finanţare din partea administraţiei Obama

Prof. Tritto consideră că, deşi studiile efectuate de dr. Shi au început ca un efort de a dezvolta un vaccin împotriva SARS, s-au transformat treptat într-un efort de a folosi „genetica inversă” pentru a construi arme biologice letale.

Acesta a fost motivul pentru care laboratorul Wuhan a devenit centrul de cercetare în domeniul virologiei din China în ultimii ani, atrăgând finanţare şi sprijin major din partea guvernului central.

Aş adăuga că regula regimului comunist chinez este „lăsaţi civilii să sprijine armata”, ceea ce înseamnă că de îndată ce studiile Dr. Shi au arătat potenţiale utilizări militare, Armata Chineză ar fi început să exercite controlul asupra programului. Acest lucru a ieşit la iveală odată cu izbucnirea focarului, în momentul în care principalul expert militar chinez în arme biologice, generalul maior Chen Wei, a fost pus imediat la conducerea Institutului de Virologie din Wuhan.

După cum a explicat dr. Tritto într-un interviu acordat presei italiene:

În 2005, după epidemia SARS, s-a născut Institutul de Virologie Wuhan, condus de Dr. Shi Zheng-Li, care colectează coronavirusuri de la anumite specii de lilieci şi le recombină cu alte componente virale pentru a crea vaccinuri. În 2010 a intrat în contact cu cercetătorii americani conduşi de prof. Ralph Baric, care la rândul său lucra la viruşi recombinaţi, pe bază de coronavirusuri. Datorită viruşilor-matrice furnizaţi de Shi, Baric a creat în 2015 o himeră cu virus Sars pentru şoareci, care avea un efect patogen asupra celulelor umane analizate în vitro.

În acel moment, colaborarea China-SUA devine concurenţă. Dr. Shi doreşte să lucreze la un virus mai puternic pentru a face un vaccin mai puternic: combină virusul liliac cu virusul pangolin in vitro şi în 2017 publică rezultatele acestei cercetări în unele articole ştiinţifice.

Citiţi şi General chinez face apologia unui atac cu arme biologice asupra SUA

Cercetările ei atrag interesul sectorului militar şi medical-biologic chinez care se ocupă de armele biologice folosite ca factor de descurajare în scopuri defensive şi ofensive. Astfel, doctorului Shi i se alătură medicii şi biologii care aparţin de departamente politico-militare, precum Guo Deyin, un specialist în vaccinuri anti-SIDA şi anti-hepatită şi expert în tehnici de recombinare genetică.

Introducerea noilor inserţii în genomul virusului este rezultatul colaborării dintre echipa condusă de dr. Shi şi cea a lui Guo Deyin. Realizarea acestei noi himere, din punct de vedere ştiinţific, este un succes. Atât de mare încât, odată ce izbucneşte focarul, cei doi cercetători cer OMS să o înregistreze ca un virus nou, H-ncov-19 (Human new Covid 19) şi nu ca un alt virus derivat din SARS. Este rezonabil să credem că dr. Shi a acţionat doar din punctul de vedere al prestigiului ştiinţific, fără a ţine cont totuşi de riscurile de securitate şi de interesele politico-militare pe care cercetările sale le-ar fi trezit.

Întrebat de ce China a refuzat să furnizeze genomul complet al virusului Wuhan către OMS sau alte ţări, dr. Tritto a explicat că „furnizarea virusului matrice [sursă] ar fi însemnat ca medicii să admită că SARS-CoV-2 [virusul Wuhan] a fost creat în laborator. De fapt, genomului incomplet pus la dispoziţie de China îi lipsesc unele inserţii de aminoacizi SIDA, care, în sine, sunt dovezi ale manipulării în laborator”.

Întrebarea cheie, pentru cei dintre noi care trăim prin pandemie, se referă la dezvoltarea unui vaccin. La această întrebare prof. Tritto nu este optimist:

Având în vedere numeroasele mutaţii ale SARS-CoV-2, este extrem de puţin probabil să se găsească un singur vaccin care să blocheze virusul. În acest moment au fost identificate 11 tulpini diferite: linia genetică A2a care s-a dezvoltat în Europa şi linia genetică B1 care a prins în America de Nord sunt mai contagioase decât tulpina 0, originară din Wuhan. Prin urmare, consider că doar, eventual, un vaccin multivalent poate fi eficient pe 4-5 tulpini, astfel încât să poată acoperi 70-75% din populaţia lumii.

Cu alte cuvinte, prin blocarea transmiterii către comunitatea internaţională a codului genetic original al virusului Wuhan pe care l-a creat, Partidul Comunist Chinez se asigură că nicio ţară din Occident nu va dezvolta vreun vaccin complet eficient.