Schimbări majore în regulamentul de fotbal – dispare cartonaşul galben

.
. (JUAN MABROMATA / AFP / GettyImages)

Preşedintele UEFA, Michel Platini, ar vrea să excludă folosirea cartonaşelor galbene din meciurile de fotbal şi să le înlocuiască cu eliminări temporare, ca în meciurile de rugby.

"Vreau un sistem ca în rugby, jucătorii să fie pedepsiţi cu eliminări de 10-15 minute în timpul meciului. E o idee. Acum trebuie să vedem dacă e bine pentru joc. O să studiem bine această schimbare", a declarat Michel Platini pentru AS, conform sport.ro.

Regulamentul actual ar trebui modificat deoarece echipa adversă din meciul în care se produce infracţiunea sancţionată nu beneficiază de cartonaşul galben primit de fotbalişti, ci doar următorii oponenţi atunci când se strâng toate cele patru cartonaşe din care rezultă o suspendare.

Pe lângă această opţiune, UEFA a mai luat în calcul posibilitatea ca echipa care câştigă Cupa să se califice în Champions League.

”Eu sunt de acord, dar se discută deja de mult şi sunt ţări care nu doresc asta”, a menţionat Platini.

Schimbările pe care Platini le promovează includ şi eliminarea cartonaşelor roşii pentru portarii care provoacă un penalty.

”E prea dur. Lovitura de la 11 metri e deja o pedeapsă destul de mare”, a adăugat Platini.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport