Fotbal: Messi, Cristiano Ronaldo şi Ribery, favoriţii lui Platini la câştigarea Balonului de Aur

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo (Real Madrid).
Atacantul portughez Cristiano Ronaldo (Real Madrid). (GIUSEPPE CACACE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
03.12.2013

Argentinianul Lionel Messi, portughezul Cristiano Ronaldo şi francezul Franck Ribery sunt consideraţi principalii favoriţi la câştigarea trofeului Balonul de Aur în acest an de către preşedintele Uniunii Europene de Fotbal, Michel Platini.

"Se pare că favoriţii sunt Messi, Cristiano Ronaldo şi Platini. Primii doi sunt foarte bune, iar Ribery este cel care a câştigat totul. Sunt trei marţi jucători. Alegerea câştigătorului Balonului de Aur în acest an este cea mai dificilă din istoria fotbalului", a declarat Platini într-un interviu acordat cotidianului sportiv spaniol AS.

Conducătorul UEFA a precizat totodată că, în opinia sa, trofeul rezervat celui mai bun fotbalist al lumii trebuia atribuit în 2010 unui jucător din naţionala Spaniei, care a cucerit titlul mondial în acel an.

"Sunt de acord că Balonul de Aur în 2010 trebuia câştigat de un spaniol. Iniesta sau Xavi îl meritau, în opinia mea. L-a câştigat însă Messi, un foarte mare campion. Însă în 2010, din punctul meu de vedere, un jucător din Spania trebuia să primească Balonul de Aur", a adăugat preşedintele forului european.

Fost căpitan al reprezentativei Franţei, Michel Platini a cucerit de trei ori consecutiv ca fotbalist Balonul de Aur, în 1983, 1984 şi 1985.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor