Scandalul cartelelor pre-pay. Cioloş: Nu sunt ofiţer acoperit. Să lăsăm deoparte teoriile conspiraţiei

Declaraţiile premierului Dacian Cioloş potrivit cărora au fost folosite cartele prepay din România în pregătirea unor atentate teroriste, fapt confirmat ulterior de SRI, au stârnit ample dezbateri în rândul opiniei publice.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Readusă în prim-plan de către Dacian Cioloş la scurt timp după atentatele teroriste de la Bruxelles, problema cartelelor prepay a stârnit din nou controverse în spaţiul public. Premierul a îndemnat opinia publică să lase la o parte teoriile conspiraţiei pentru că este nevoie de o dezbatere publică serioasă pe această temă.

"Vreau să fie foarte clar: nu am niciun interes, nu am avut niciun obiectiv ascuns când am spus lucrurile astea (că s-au folosit şi cartele prepay din România în pregătirea unor atentate teroriste - n.r.). Cred că e important să ne învăţăm în societatea românească să discutăm aşezat şi să luăm decizii în cunoştinţă de cauză. Nici n-am spus că trebuie luată o decizie sau alta. Am spus că avem nevoie de o dezbatere în societatea românească, cu cărţile pe masă, asta am spus.

N-am spus-o pentru că aş fi... cum am văzut acum unele interpretări că sunt ofiţer acoperit că am spus lucrul ăsta. N-am fost şi nu sunt şi n-o să fiu niciodată şi nu pentru asta spun nişte lucruri. Spun pentru că eu cred că trebuie să ne însănătoşim şi să lăsăm deoparte pe cât posibil astfel de interpretări de teoria conspiraţiei, că iese un prim-ministru să spună nişte lucruri pentru că are ceva ascuns să promoveze", a declarat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Dacian Cioloş a mai precizat că nu ştie dacă în atentatele de la Bruxelles au fost folosite cartele prepay din România şi nici nu a spus vreodată un lucru de acest fel.

"Nu ştiu dacă au fost folosite la atentatele de la Bruxelles (cartele pre-pay din România — n.r.) şi nu am spus niciodată lucrul ăsta. Am văzut toate discuţiile care au fost interpretări, de fapt, la ceea ce am spus. Eu am spus şi de fapt am avut informaţia asta de la SRI, nu e niciun secret că în pregătirea unor atentate au fost folosite şi cartele pre-pay din România. Nu am spus că au fost la Bruxelles sau în altă parte, nu ştiu lucrul ăsta", a subliniat Dacian Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne