Scandal în New York: 80 de pompieri şi poliţişti acuzaţi de fraudă cu „Boli inventate” în urma tragediei Turnurilor Gemene

Turnurile gemene din New York (WTC) la 11 septembrie 2001
Turnurile gemene din New York (WTC) la 11 septembrie 2001 (Robert Giroux/Getty Images)
Mioara Stoica
08.01.2014

80 de pompieri şi poliţişti din New York ar fi primit plăţi de invaliditate timp de 12 ani, pretinzând în mod fals că nu mai pot lucra din cauza problemelor psihice sau a bolilor respiratorii contractate cu ocazia acordării primului ajutor în tragedia de la Turnurile Gemene din 11 septembrie 2001.

Au înşelat timp de ani de zile statul, pretinzând că au probleme de sănătate cauzate de asistenţa acordată în tragedia din 11 septembrie. Astfel, în conformitate cu actul de acuzare, au avut încasări de zeci de milioane de dolari în plăţi de invaliditate.

Evenimentele care au dus la punerea sub acuzare, după lungi investigaţii, a 106 persoane, printre care 80 de foşti agenţi de poliţie şi pompieri, stârnesc un scandal de proporţii în Statele Unite.

Cei mai mulţi dintre inculpaţi au obţinut timp de 12 ani, în mod ilegal, alocaţii sociale (banii contribuabililor), pretinzând că nu mai sunt capabili să lucreze din cauza unor probleme psihice sau boli respiratorii contractate după prăbuşirea Turnurilor Gemene. Boli sau tulburări, care însă, nu i-au împiedicat să meargă în vacanţă sau să se imortalizeze în fotografii zâmbitoare, fotografii prezentate de procurorul din Manhattan.

Au fost arestaţi, de asemenea, un fost avocat de 83 de ani care a lucrat pentru FBI, un contabil de 83 ani şi un fost reprezentant al sindicatului poliţiei din New York de 61 de ani, care au jucat un rol cheie în cadrul organizaţiei.

Au fost confiscaţi până în acest moment mai mult de un milion de dolari. Dar ancheta merge mai departe şi ar putea duce, în următoarele câteva zile, la noi arestări şi confiscări de bunuri.

Acuzele pentru mulţi dintre suspecţi sunt grave, cum ar fi aceea de fraudă agravată împotriva statului. Este una dintre cele mai mari escrocherii organizate vreodată în detrimentul Social Security, agenţia federală care gestionează plăţile pentru pensii şi asigurări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor