Ziua de 11 septembrie, prilej pentru extinderea afacerilor

Epoch Times România
14.09.2011

Puţini oameni de afaceri au încercat să marcheze zece ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie propunând ceva mai serios decât tricouri inscripţionate sau magneţi suvenir. Astfel, instructorul de yoga Alison West şi-a inaugurat noul studio din Manhattan, organizând o reuniune specială sub titlul 'Memorial şi meditaţie de 11 septembrie', informează revista americană Time.

West a făcut tot posibilul ca simbolistica să fie una evidentă: 'Atunci când ridicăm mâinile, ele seamănă cu turnurile (World Trade Center, prăbuşite în urma atacului), iar atunci când le lăsăm în jos, este ca şi cum asupra lor s-ar abate moartea', le-a explicat instructoarea elevilor săi. La ora de meditaţie s-au reunit aproape 30 de oameni. Alison West a subliniat că intrarea la ora sa este gratuită pentru toţi: în acest mod ea a încercat să evite acuzaţiile conform cărora ar fi încercat să tragă foloase materiale din această tragedie.

Însă, alţi oameni de afaceri au avut mai puţin noroc, remarcă revista Time. De exemplu, atunci când un restaurant din Arizona a inclus în meniu rulourile 'Comemorare a zilei de 11 septembrie', cu avocado, sparanghel şi carne de crab, acest lucru a stârnit o mulţime de ironii şi critici acide pe internet.

Politicieni şi rude ale celor decedaţi în urma atacurilor teroriste din 2001 au criticat şi casa de vinuri Lieb Family Cellars care, cu ocazia celor 10 ani de la atacuri, a lansat o ediţie specială de Chardonnay şi de Merlot. Preţul fixat este de 19 dolari şi 11 cenţi pe sticlă, precizează Time. Chiar dacă 10% din încasările provenite din vânzarea acestor vinuri vor fi donate Memorialului Naţional şi Muzeului 11 septembrie, nici măcar acest lucru nu temperează criticile unora.

'Dacă măcar o singură persoană profită material de pe urma zilei de 11 septembrie, acest vin îmi lasă în gură un gust foarte amar', declară Peter Vallone Jr., reprezentant al Partidului Democratic din cadrul Consiliului municipal din Queens.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor