Şase celebrităţi care arată aproape identic cu persoane de acum sute de ani. Reîncarnaţi sau coincidenţe?

Mounet versus Keanu Reeves
Mounet versus Keanu Reeves (Epoch Times)

Slide foto pe pagina originală a Epoch Times România.

Făcând o comparaţie mai atentă a fotografiilor unora dintre actorii de la Hollywood sau unele VIP-uri americane şi a unor picturi realizate în secolele precedente, se remarcă o asemănare izbitoare între fizionomiile şi atitudinea persoanelor portretizate acum şi atunci.

Prima poză - Paul Mounet, de exemplu, era un medic şi actor din Franţa, care a trăit între anii 1847 şi 1922. A devenit foarte cunoscut pentru felul în care l-a jucat pe Hamlet într-una dintre punerile în scenă a operelor lui Shakespeare. Trupul lui Mounet nu a fost găsit niciodată, deşi moartea acestuia a fost înregistrată în anul 1922. Portretul actorului francez realizat de Louis-Maurice Boutet de Monvel seamănă izbitor cu Keanu Reeves, acum actor american foarte aclamat şi admirat.

A doua poză - Altă asemănare incredibilă se evidenţiază între portretul regelui Filip al-IV-lea al Spaniei, pictat în secolul al XV-lea de Diego Velázquez şi Mark Zuckerberg, antreprenor pe internet, cunoscut ca unul dintre cei 5 co-fondatori ai site-ului de media socială Facebook.

A treia poză - Actriţa Dorothy Dandridge, surprinsă într-o captură de ecran a trailer-ului filmului din 1958 “The Decks Ran Red” pare Halle Berry fotografiată de Jesse Grant pentru Getty Images la secţiunea Leisure Opportunities. Dorothy Jean Dandridge a fost nu doar actriţă ci şi cântăreaţă. Ea a fost prima actriţă de culoare nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriţă. Halle Berry, actriţă americană şi fost fotomodel, a câştigat premiul Oscar la categoria cea mai bună actriţă în 2002 cu filmul Monster's Ball şi a devenit prima şi până acum singura actriţă de descendenţă afro-americană care a câştigat premiul Academiei pentru un rol principal.

A patra poză - Sir David Wilkie (18 noiembrie 1785 – 1 iunie 1841) a fost un pictor scoţian al cărui autoportret îl puteţi vedea în fotoslide-ul de mai sus. Pare că în secolul XXI, acesta a ales să fie Rupert Grint, actorul britanic ce s-a remarcat prin personajul jucat de acesta în Harry Potter: Ron Weasley.

A cincea poză - Iată-l pe Frank Black acum 3 secole într-o pictură despre revoluţia americană. Se pare că pe vremea aceea (1735-1818) era mare patriot şi se numea Paul Revere.

Mai sunt multe potriviri de acest tip între vedete sau personalităţi actuale şi unele din istorie: se pare că Orlando Bloom a fost cândva pictorul român Nicolae Grigorescu; Sylvester Stallone a fost Papa Grigore al IX-lea, Peter Dinklage, actorul care-l interpretează pe prinţul pitic din Game of Thrones era în 1645 bufonul regal Don Sebastian de Morra, Enzo Ferrari, fondatorul Ferrari care a decedat în 1988 a preferat să joace fotbal în persoana lui Mesut Özil etc...