Ce e de fapt celulita? Veţi fi şocaţi!

gimnastică aerobică
gimnastică aerobică (photos.com)

„Blestemul femeilor” sau celulita face doamnele şi domnişoarele din întreaga lume să cheltuiască sume impresionante de bani pe produse ce promit atenuarea sau eliminarea aspectului de coajă de portocală de pe coapse, şolduri, etc, însă de multe ori aşteptările lor sunt înşelate şi depozitele dizgraţioase de grăsime nu dispar.

„Asta pentru că celulita nu este o problemă de depuneri de grăsime, este o problemă a pielii. Nu are nimic de-a face cu cât cântăriţi sau cu cât aţi slăbit” declară Dr. Howard Murad, dermatolog din Hollywood şi autorul cărţii „Soluţia celulitei”.

„Problema rezidă în faptul că femeile nu înţeleg în întregime ce este de fapt celulita, deci nu ştiu cum să o trateze. De multe ori eforturile lor nesfârşite de a slăbi şi tratamentele cometice se soldează cu eşec. Celulita este un termen inventat în saloanele de frumuseţe şi spa-urile europene în anii '60 pentru a descrie aspectul grunjos al pielii de pe coapsele, şoldurile sau alte părţi ale corpului multor femei.”

Din păcate nicio cremă din lume nu vă va scăpa de acele mici proteberanţe albicioase enervante, aşa cum n-o va face nici liposucţia, din simplul motiv că celulita nu există de fapt.

Între grăsimea celulitică şi grăsimea normală nu există nici o diferenţă, deci toate cremele şi bureţii concepuţi să topească celulita sunt doar metode de a vă lua banii. Aspectul de coajă de portocală al pielii este datorat atrofierii muşchilor, situaţie ce apare atunci când stratul muscular devine nedefinit, slăbeşte şi se separă de piele, astfel că depozitele de grăsime devin vizibile. Atrofierea musculară este reversibilă şi aşa putem scăpa pentru totdeauna de dizgraţioasa celulită.

Cinci lucruri pe care ar trebui să le ştiţi despre celulită:

1. Nu poţi scăpa de celulită cu creme şi loţiuni! Nu le mai folosiţi pur şi simplu. Există duzini de loţiuni pentru reducerea celulitei pe piaţă dar nu funcţionează deloc, şi chiar ar putea să înrăutăţească situaţia. Umflăturile albicioase sunt doar rezultatele superficiale ale unei probleme situate sub piele, deci cremele nu vor fi eficace.

2. Tratamentele medico-cosmetice nu funcţionează şi pot fi periculoase. Rapoartele din SUA arată că aceste tratamente au cauzat răni şi cicatrici permanente unor femei. Nici împachetările şi nici tratamentele endodermatologice nu au efectul dorit.

3. Celulita nu se transmite genetic, poţi scăpa de ea. Nu contează ce ţi s-a spus până acum, celulita nu este o problemă moştenită de la părinţi şi nici nu vei rămâne cu ea toată viaţa. Credinţa în aceste idei false te va împiedica să faci paşii necesari pentru a scăpa cu adevărat de ea.

4. Poţi scăpa de celulită indiferent de vârstă. Celulita este o problemă legată de muşchi, aşa că oricând observi că o ai, poţi scăpa de ea. Mişcările necesare nu sunt foarte viguroase sau obositoare şi pot fi efectuate de femei la orice vârstă sau greutate.

5. Singurul mod de a scăpa de celulită sunt mişcări specifice ale corpului inferior. Mişcările sunt unice şi se concentrează pe muşchii din zonele celulitice. Aceste mişcări au efectul de lifting, tonifiere şi definire a straturilor musculare, împingându-le astfel spre stratul cutanat şi scăpând de coaja de portocală. Din păcate, nu vei învăţa aceste mişcări la sala de fitness din apropiere.

Avem 90 de muşchi individuali din talie până la glezne! Există o diferenţă majoră între antrenamentele de fitness normale şi cele care vor eradica definitiv celulita de pe coapsele dumneavoastră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură